Svěží nápoj omamné vůně a originální chuti


Autor: Thinkstockphotos.com
Čas černých bezů je tady. Právě teď se keře obalují velkými květenstvími, vypadajícími jako bílé voňavé talíře. A byla by věčná škoda je nevyužít.
Autor: Thinkstockphotos.com
Bezová limonáda
Základní recepty sice existují (a v mnoha variantách), nejlepší ale bude, když budeme postupovat v závěru tak trochu individuálně a dochucovat si finální nápoj podle své chuti.
ČTĚTE TAKÉ:
Natrháme rozkvetlé bezinky, stonky ostříháme (odstraníme případné mšice) a propláchneme ve studené vodě. Na 6 velkých květů (nebo dvojnásobek malých) přidáme asi 25 dkg krupicového cukru a 1,5 až 2 citróny. Ty částečně vymačkáme a částečně nakrájíme na plátky (bez slupky). Do hrnce se potom nalijí 3 litry studené převařené vody, zamíchá se a vše se nechá 5 dní přikryté celofánem v chladu a temnu stát. Potom se limonáda přecedí a slije do lahve. Kdo ale nevydrží tak dlouho čekat, nevadí. Zjistili jsme nedočkavým ochutnáváním, že po dvou hodinách byla limonáda už voňavá a výborná a druhý den pak naprosto vynikající. Odlévali jsme si do skleniček a za chvíli nebylo nic – bylo nutné udělat druhou várku.
Autor: Thinkstockphotos.com
Limonádu si každý individuálně může dochutit přidáním citrónové šťávy, případně zředit sodou nebo vodou. Sklenku ozdobíme cukrovou krustou, kolečkem citrónu a lístky máty.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...