Tipy do velkého vedra


Autor: Thinkstockphotos.com
Protože leckdy v horku stále ještě zapomínáme pít, měli bychom mít nápoje neustále na očích a při ruce.
Autor: Thinkstockphotos.com
Jestliže za nápoj považujeme to, co přináší do organismu vodu, tak káva není nápoj, protože nás naopak dehydratuje. Kofein tělo odvodňuje, a prohlubuje tak dehydrataci, která hrozí působením vysokých teplot. Proto vždy pijeme kávu, zvláště v horku, s vodou, kterou zase tekutiny tělu dodáme.
ČTĚTE TAKÉ:
Pokud ze džbánu na stole upíjíme rychle, můžeme do něj dát i minerálku či pramenitou ledovou vodu. Tu jinak ale „necháme“ ve vodovodu a natočíme si vždy čerstvou. Je nejlépe uchovaná, což se naopak vůbec nedá říci o vodě v plastové lahvi, která se nějakou chvíli povaluje na terase na slunci nebo doma v teple a množí se v ní mikroorganismy.
Příjemné a zdravé ochlazení
Autor: Thinkstockphotos.com
A ještě pár tipů: osvěžující je čaj rooibos v různých chuťových variantách nebo mátový čaj s medem a citrónem.
Všechno není jenom v nápojích...
Denně bychom v horku měli přijímat 3 litry tekutiny. Kdo je má prostě problém vypít, může změnit dočasně jídelníček tak, aby v každém chodu bylo co nejvíce tekutin. Po ruce v práci bychom měli mít nejen lahev s vodou, ale také misku s broskvemi, šťavnatými jablky a hroznovým vínem, naprosto ideální je meloun. V poledne se vyhneme sušším jídlům, jako je třeba rizoto, zato si dáme polévku, zeleninový salát nebo alespoň omáčky – pokud je na ně v horku chuť.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...