Mouchám se v kuchyni líbí

Mouchám a jejich příbuzným se v kuchyni tuze líbí. My však jejich nadšení příliš nesdílíme. Není se čemu divit. Kromě toho, že nás nepříjemně obtěžují, mohou přenášet také infekci. Z tohoto důvodu je třeba věnovat náležitou pozornost ochraně potravin před létajícím i lezoucím hmyzem. Vše, co není v chladničce, bychom měli před nimi dobře schovat.

Pečivo uchováváme v sáčcích, čerstvé koláče zakrýváme ubrouskem. Ovoce na misce by však ztratilo svou dekorativní funkci, kdybychom je takto zakryli. Proto ho před konzumací alespoň důkladně omyjeme.

ČTĚTE TAKÉ:

Jak ochránit chleba?

Obdélníková keramická dóza pečivo spolehlivě ochrání. Dále jistě oceníte, že stylově zkrášlí vaši kuchyni.

Pokud jste však majitelé kuchyně moderního ražení, přesto je vám tento způsob ochrany sympatický, není problém sehnat pečivovou dózu v odpovídajícím stylu. Rodiny s dětmi si pak mohou pořídit i veselou dózu se žábami, od kterých se každá moucha určitě bude držet raději dál.

Tip: Pořiďte si rovnou celou sadu podobných obalů. Můžete v nich uchovávat pečivo, sušenky i strouhanku.

Je třeba ji plácnout

Všechno před mouchami však ukrýt nemůžete, navíc pak rády obtěžují při vaření i vás. Bez plácačky se prostě jen těžko obejdete. Můžete si pořídit klasickou plastovou, která se dnes už dělá v různých barvách a designech.

Moderní variantou pak může být elektronická plácačka. Na první pohled vypadá jako tenisová raketa, ale její výplet připomínající pavučinu je z vodivých drátů. Jakmile se do nich moucha dostane, je s ní konec. Pokud si zrovna okřídlená potvůrka do výpletu nechce sednout, můžete ji lapit pohybem podobným jako u plácačky.

Tato elektronická vychytávka, která stojí 250 Kč, má jednu nespornou výhodu. Na rozdíl od obyčejné plácačky nehrozí šmouhy od rozpláclého hmyzu na stěnách.

Moderní mucholapka

Další pastí na mouchy jsou mucholapky. Ty klasické však designu kuchyně příliš nepřidají, zvlášť když se na ně nalepí horda much. Estetičtější variantou je elektronická mucholapka. K likvidaci hmyzu – tedy nejen much, ale i nepříjemných komárů, využívá modrou výbojku, která všechny bez potíží zničí. Přijde na 250 Kč.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com