Pro fanoušky dřeva

Designér Mateja Cukala ze Slovinska ukázal návrh nové kuchyně, kde se snoubí jak tolik oblíbené dřevěné vzory, tak i sklo v zádech kuchyně a nerez. Výsledek je více než povedený.

Schovaná kuchyně

Od Resource Furniture přichází kuchyně, která je jak z armádního filmu o neviditelném letounu. Však se také jmenuje Stealth Kitchen. Je to zcela variabilní kuchyně, která je schovaná jako skříň. Neruší tak prostor, a když je zapotřebí, prostě se otevře. Tenhle koncept není nový. Ale tady je to jako pexeso. Co čtverec, to nějaká zásuvka, mrazák, myčka…

Klasika není mrtvá

Nelíbí se vám moderní kuchyně? Nemáte rádi ty ostré hrany, nerez a věčně upatlaná lesklá dvířka? Tak co vám brání si pořídit klasiku? Ale opravdovou klasiku. Jako je třeba tahle od severoirského studia Designer Kitchen. Stejně jako tady můžete nechat do nového zakomponovat staré kusy. Vždyť příborník po babičce se dá připojit velmi plynule. Je pravda, že nejlevnější to není. Tahle kuchyně kompletně (ale i s dlažbou, stavbou a spotřebiči) přišla na 27 000 liber.

Retromoderna

Podle nás se moc povedl koncept Air Kitchens od britského výrobce kuchyní deVOL. Je to kombinace moderního i klasického stylu. Zaoblené rohy v ohýbaném dřevu a barevné plochy bez madel vypadají naprosto dokonale. Tohle je špičkový design, bohužel také za špičkovou cenu: 20 – 60 000 liber podle velikosti.

Černá

Jste naopak na opravdovou modernu? Na něco, co ani trochu nevoní historií? Něco, co má šmrnc budoucnosti? Pak byste se měli zajímat třeba o italské kuchyně Schiffini. Je to špička v oboru. Své pobočky tak otevírá v takových městech, jako je švýcarský Curych. Tady je ukázka jejich práce: černá kuchyně v supermoderním, a přitom ještě klasickém designu. Žádné tvary jak ze Star Treku. Klasické kubické tvary, ale černá, bílá a detaily z nerezu.