Jak se vyrábí šunka? Masírováním!


Autor: Thinkstockphotos.com
Relaxační, terapeutická, ajurvédská, reflexní, shiatsu, lymfatická nebo švédská či thajská. Kdo by neznal alespoň jednu z těchto oblíbených masáží. A co tak třeba masáž masová? Přesněji – masáž šunky? Žádný masér při ní „šunky“ sice nikomu nemasíruje, ale její výsledek je zaručeně účinný, a navíc chutný.
Masírování je jednou částí procesu výroby šunky. Jako klasická masáž i tato vyžaduje přípravu. Předchází jí nejdříve očištění masa pro výrobu šunky, zbavení tukových částí a úprava kýty s kostí do požadovaného tvaru. Masážními oleji, jaké známe z masážních salónů, jsou v tomto případě láky se solí s aditivní směsí, která nahrazuje dřívější dlouhé odležení a kterou se maso po odležení nastříkne a dá se masírovat do speciálních zařízení. I u této masáže se dbá na účinek. Maso je proto v tomto zařízení ve vakuu intervalově masírováno. Dojde tak k rychlému působení soli a uvolnění bílkovin nutných ke spojení jednotlivých svalových částí.
ČTĚTE TAKÉ:
Autor: Thinkstockphotos.com
Nakonec vše uzavírá zvážení, označení a expedice produktů od výrobce k zákazníkům. Celá výroba probíhá za přísných hygienických opatření a s řadou kvalitativních kontrol, včetně té na rentgenovém zařízení kvůli výskytu cizorodých látek. Produkty jsou podrobeny senzorické analýze, u vybraných šarží jsou v laboratoři provedeny mikrobiologická a chemická vyšetření. To vše tak přispívá stálé kvalitě i zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti výrobků, které se poté dostanou na pulty obchodů.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...