Dlouhodobě kvalitní čepel a možnost dokonale čistého řezu jsou synonymy pro řadu keramických nožů. Ostrost čepele je zaručena profesionální výrobou, jež probíhá zpracováním vysoce čistého zirkonového prášku při teplotách nad 1500 °C.

Unikátní kované nože jsou zhotoveny jemným kováním či ražením. K výběru si lze vybrat tři délky čepele. Nože s kratší čepelí (6-12 cm) jsou vhodné pro činnosti vyžadující přesnost, jako je například úprava ovoce či zeleniny. Středně dlouhý nůž (15-20 cm) využijete například k porcování masa, k čemuž si lze vybrat mezi hladkou a vroubkovanou čepelí. Nejdelší nůž (délka čepele 8 cm) je ideální k úpravě syrového masa či pečeně s kostí, použít ho lze však také ke krájení dalších potravin.

Přírodní motivace se objevuje v klasických nožích s dřevěnou střenkou. Materiál je velmi příjemný a esteticky zajímavý, samotný nůž je i přes jemný vzhled maximálně ostrý a přesný. Stejně jako k porcování masa se hodí k úpravě ovoce, zeleniny či chleba.

Moderní kolekcí je bezpochyby řada SwissClassic, zahrnující ergonomické kuchyňské nože vybavené protiskluzovou polypropylenovou či FIBROX rukojetí. Použité materiály činí z těchto produktů velmi komfortní pomocníky, jejichž ostrost je dlouhodobě zachována a jejichž styl dodá vaší kuchyni opravdovou jiskru.

Nože s plastovou střenkou skvěle padnou do ruky, jsou lehké, a přesto velmi přesné. Řada těchto nožů je vám k dispozici v přípravě nejrůznějších potravin, ať už masa, zeleniny a ovoce, či sýra. Se speciálními pomocníky, jako je filetovací nůž na ryby, špikovací nůž či japonský nůž Santoku, pro vás bude vaření hračka. Pokud jste příznivci hravého moderního stylu, můžete svou kuchyni zpestřit noži s několika barevnými střenkami.