Osmička znamená chytrý

Do České republiky přichází nová řada vestavěných kuchyňských spotřebičů Bosch Serie 8. Všechny modely této řady spojuje konzistentní design: veškeré prvky, jako je například panel z kvalitní nerezové oceli, ovládací prstenec nebo využití skla, představují modernost a kvalitu.

Jednou z nových funkcí Serie 8 je senzor PerfectBake, který neustále sleduje vlhkost připravovaného pokrmu, a automaticky tak přizpůsobuje celý proces pečení. Sám navíc vyhodnotí, kdy je jídlo hotové, načež se trouba sama vypne. Díky tomuto senzoru budete mít vše – od koláčů a buchet až po chléb – dokonale připravené, a to bez otevírání trouby a průběžné kontroly pečení. S funkcí Bosch Assist navíc získáte skvělého pomocníka při výběru správného programu pečení sladkých i slaných pokrmů. Stačí si jednoduše vybrat požadovaný pokrm, stisknout „Start“ a trouba Serie 8 se o zbytek postará sama.

Další přidanou hodnotou trub Serie 8 je nová funkce 4D horký vzduch, která pomocí inovovaného ventilátoru z nerezavějící ocele s tichým motorem EcoSilence Drive, jenž je schopen během provozu měnit směr otáčení, rovnoměrně rozděluje teplo do celého prostoru spotřebiče. Připravovaný pokrm tak můžete umístit na jakoukoliv ze čtyř úrovní a pokaždé dosáhnete perfektního výsledku.

Spotřebiče Serie 8 jsou vybavené i moderním dotykovým barevným TFT displejem s vysokým rozlišením, který vám při přípravě jídel pomůže dosáhnout těch nejlepších výsledků. Stačí si zvolit druh jídla a jeho přibližnou váhu a spotřebič sám určí, jak dlouho a při jaké teplotě bude pokrm připravovat. Trouba má v nabídce množství jazyků včetně češtiny, díky čemuž je její obsluha velmi jednoduchá.

Pečicí trouby Bosch splňují nejvyšší standardy bezpečnosti. Maximální teplota dvířek trub se snížila o 10 °C, a ty nejchladnější tak dosahují teploty pouhých 30 °C. Dvířka navíc disponují funkcí SoftMove, která zaručuje jejich jemné a lehké otevírání a zavírání.

Vysávání bez kabelu

Nejnovější bezkabelový vysavač britské značky Dyson nabízí díky digitálnímu motoru až dvojnásobný sací výkon v porovnání s většinou tyčových vysavačů na trhu. Hravě si poradí s vysáváním nejen koberců a tvrdých podlah, ale také vašeho auta, čalouněného nábytku a díky těžišti v horní části snadno vysajete i strop či jiná vysoko položená místa.

Vysoce efektivní cyklónová filtrace separuje částečky prachu od velikosti 0,3 mikronu – to znamená, že spolehlivě zachytí alergeny, jako jsou roztoči a jejich trusové částice, pyly, plísně, bakterie a také cigaretový kouř.

Hubice většiny vysavačů umí spíše sbírat velké nečistoty, nebo naopak velmi jemný prach, V6 si však poradí s obojím souběžně. Umí to díky využití měkkého nylonového materiálu pro větší částečky doplněného tenkou řadou svazků karbonových vláken sbírajících nejjemnější prach. Zároveň nabízí také rotační kartáč, který si umí poradit s nečistotami zašlapanými hluboko v koberci.

Na tyhle hodiny uvidíte

Když vstáváte, promnete si oči a mžouráte na budík, jestli je skutečně tolik hodin. Doufáte, že to není pravda, že jste si ty oči promnuli špatně. S budíkem Sencor SDC130 XX uvidíte hodiny přesně i bez promnutí očí. Displej má totiž velikost 4,57 cm.

Budík disponuje dvojím časem pro buzení, systémem opakovaného buzení Snooze a také je nastaven na nízký nebo vysoký jas. Model SDC 130 WH je navíc k dispozici ve dvou barevných variantách – v elegantní bílé a sexy červené.

Doporučená prodejní cena hodin s velkým displejem Sencor SDC130 XX je 399 Kč včetně DPH.

Perfektní káva na jednom tlačítku

Snadná a rychlá příprava kávy je dnes už naprostá samozřejmost. S novým kávovarem KRUPS EA 815 a EA 816 od značky KRUPS se navíc můžete těšit na jedinečné požitky z kávy: espreso ve vašem šálku bude vždy dokonale lahodné, bez ohledu na to, jakou kávu pro přípravu použijete.

Výhodou přístroje je velmi jednoduché čistění spařovací komory bez nutnosti zásahu dovnitř kávovaru. Po zmáčknutí jediného tlačítka se kompletně propláchnou a vyčistí jak trysky, tak spařovací komora. O nic se nemusíte starat a výsledkem je vždy bezchybné a dokonalé espreso.

Kávovar KRUPS EA 815 a EA 816 ovšem dokáže vykouzlit skvělý šálek i z kávy, která nepatří na vrcholné příčky nejvyšší kvality. Tajemství tkví v dokonalosti stroje: KRUPS jako jediný umí hydraulicky stlačit namletou kávu silou až 30 kg. Díky tomuto stlačení, teplotě vody 91 °C a tlaku 15 barů se do kávy uvolní nejvíce aromatických a chuťových látek. Zda použijete 7, či až 9 g kávy, závisí jen na vašich preferencích. Výsledkem vždy bude plná chuť a silné aroma kávy.

Napařujte oblečení

Potřebujete své oblečení během pracovního dne zbavit nevítaných záhybů a pomačkání, nebo byste mu rádi dodali svěžest a odstranili nepříjemný odér ze zakouřené restaurace?

Společnost Philips přichází s praktickým řešením v podobě ručních napařovačů - ClearTouch GC536, CompactTouch GC430 a Steam&Go GC320, které s automatickým čerpadlem poskytují trvalý výstup páry, a umožňují tak jediným stisknutím rychlé a snadné odstranění nevítaných záhybů a pomačkání z vašeho oblečení.

Například na titulním obrázku si můžete prohlédnout Philips CompactTouch GC430 s příkonem 1 200 W a rychlým zahřátím během 40 sekund. Ten byl speciálně navržen tak, aby kombinoval výkonné napařování a kompaktní design. Vyžaduje jen minimum prostoru ke skladování. Integrovaný kryt chrání před prachem a poskytuje dostatek místa pro ukládání všech součástí včetně 1,8m napájecího kabelu a 1,6m hadice uvnitř základny. Philips GC430 nabízí 3 režimy intenzity páry pro dosažení optimálních výsledků u různých typů oděvů. Režim ECO šetří energii, aniž by došlo k negativnímu ovlivnění výsledku. Dostatečně velká odnímatelná nádržka na vodu (600 ml) stačí k vytvoření dostatku páry k napařování po dobu až 30 minut. Funkce automatického čištění prodlužuje životnost napařovače. Pokud se přístroj nepoužívá déle než 8 minut, automaticky se vypne. Součástí balení je i rukavice pro větší ochranu během napařování a jednoduché ramínko umožňující pověsit oděv během napařování na dveře. Orientační maloobchodní cena je 3 999 Kč.

Do poslední kapky

Čerstvé šťávy obohacují naše tělo o mnoho důležitých látek. Letní měsíce jsou navíc obdobím, kdy se jednoduše můžeme zásobovat čerstvými lokálními surovinami. Proto by byl hřích je nevyužít do poslední kapky. Odšťavňovač Catler JE 4011 snadno a rychle zvládne přípravu čerstvých ovocných a zeleninových šťáv a dokáže vykouzlit i jemné pyré.

Maximální výtěžnost a přípravu vysoce kvalitní čerstvé šťávy zajišťuje odolné nerezové síto s titanem zpevněným ostřím a stěnami z mikrosíťoviny, která disponuje více než 40 000 otvory. Díky 84 mm širokému plnicímu otvoru si tento model hravě poradí s téměř všemi myslitelnými druhy ovoce a zeleniny. Díky přídavnému disku na výrobu pyré můžete bez problémů zpracovávat i jejich měkké varianty, jako jsou jahody, banány, mango nebo rajčata, aniž byste se ochudili o vlákninu, jež je obsažena v dužnině. Získané pyré pak můžete dále využít i pro přípravu dětské stravy nebo jako základ krémových polévek, sals, dipů nebo vynikající domácí zmrzliny.

Optimální rychlost pro hladké zpracování surovin zajišťuje elektronické ovládání rychlosti na škále 5 stupňů. Komfortní obsluhu odšťavňovače má na svědomí rovněž velký LCD displej s indikací nastavení rychlosti. Jeho složení a rozložení je otázkou jen několika málo vteřin. Samozřejmostí je, že všechny jeho odnímatelné části lze jednoduše mýt v myčce na nádobí bez jakékoli vaší asistence.

Na odšťavňovač s extraktorem pyré JE 4011 je poskytována prodloužená záruka 3 roky.

Doporučená prodejní cena je 7 290 Kč včetně DPH.

Konec nudným vysavačům

Nové vysavače Gorenje – modely VCEB24DPBK Disco v zářivé růžové barvě, VCEA21FYS a VCEA23FGS Flamenco v oslnivé žluté nebo svěží zelené – splňují vše, co očekáváte. Celou domácnost, včetně špatně přístupných míst a rohů, spolehlivě zbaví bakterií, prachu a dalších nečistot. Jsou vybaveny vysoce efektivní HEPA filtrací, funkcí plynulého rozběhu motoru Soft start, elektronickou regulací výkonu s posuvným tlačítkem a praktickými pogumovanými kolečky. Součástí příslušenství je kovová teleskopická trubice s doplňujícími nástavci, opakovaně použitelný textilní sáček a papírové prachové filtry. Velkou výhodou je možnost dokoupení dalšího užitečného příslušenství.

Čerstvé pečivo za 3 minuty

Česká značka Concept rozšiřuje řadu klasických mikrovlnných trub dvěma designovými novinkami – Concept MTV 6925 v černém a bílém skle. Vybrat si můžete z osmi přednastavených programů. Mikrovlnný výkon pro ohřev a rozmrazování je až 900 W, pro gril 1000 W. Pokud příprava vybraných pokrmů vyžaduje více postupů, můžete si na tomto pomocníkovi zvolit, z jakých fází se má příprava skládat. Nastavit lze například dlouhé, mírné vaření s krátkým intenzivním vařením na konci, nebo rozmrazování a následné vaření. Praktickou funkcí je „rychlý start“. Samozřejmostí je dětská pojistka, dotykový displej, interiér v nerezu a vnitřní osvětlení. Celkový objem činí 25 l.

V nabídce je ve dvou barevných variantách – černé sklo a bílé sklo. Cena je 7 999 Kč.

Tyčový mixér pro náročné

Díky výkonu 750 W zvládne nový tyčový mixér ZHB1620B značky Zelmer i velmi náročné úkoly. Plynulá regulace výkonu s turbo funkcí je výborným pomocníkem při práci. Dokáže totiž zvýšit otáčky přístroje, což je možné vidět i na zabudovaném LED displeji. Má unikátní tvar rukojeti, která plní několik funkcí. Zamezuje nechtěnému pohybu přístroje po kuchyňské lince, umožňuje zavěšení přístroje na stěnu anebo je možné ji využít i na omotání napájecího kabelu při uskladnění. Lehce oddělitelná nerezová noha s nožem se čtyřmi čepelemi zamezuje nechtěnému rozstřiku mixovaných potravin. V rámci příslušenství tohoto tyčového mixéru je k dispozici také jedinečná nádoba 3 v 1, která dokáže udržet led při pokojové teplotě nerozmražený až 2 hodiny, může sloužit jako odměrka nebo i na uskladnění příslušenství. Cena: 2 590 Kč.

Remoska neumírá

Chataři a chalupáři, kteří nemají ve svých víkendových domcích troubu, už mnoho desítek let spoléhají na remosku. Praktická ikona českých kuchyní znamená perfektní řešení, které zabere málo místa, snadno se udržuje a pracuje se s ní naprosto perfektně.

Remoska je vhodná na vaření, smažení, dušení, pečení, rozmrazování nebo grilování. Pracuje na principu horního ohřevu, přebytečná pára je odváděna ventily ve víku. Připravené pokrmy jsou šťavnaté, dobře tepelně upravené, a přitom nevysušené. Ztráty biologických živin a cenných vitaminů jsou minimální. A ve srovnání s klasickou troubou je spotřeba remosky až pětinásobně nižší.

Řadu klasických typů v nedávné době rozšířily zajímavé modely R21TS ORIGINAL Teflon Select a R22TS GRAND Teflon Select v módních barvách. Je jen na vás, zda kuchyni rozzáříte červenou „Hot Chilli", modrou „Lavender Blue" či zlatou „Champagne Gold“.

Zdravé osvěžení na počkání!

Jistě jste už někdy zatoužili po osvěžení, které vám může poskytnout pouze čerstvý džus. Zpracovat jednoduše a efektivně ovoce či zeleninu vlastníma rukama ale nemusí být nic jednoduchého ani pro zkušenou hospodyňku. V takovém případě vám pro každou příležitost přijde jistě vhod snadno ovladatelný a na údržbu nenáročný kuchyňský pomocník od firmy ECG - Smoothie maker 364 Mix&Go.

Jedná se o mixér, který je určen pro rychlou a snadnou přípravu ovocných a zeleninových nápojů. Nápoj se připravuje v nádobě, kterou lze využít jako přenosnou lahev. Smoothie je nápoj, který všechno ovoce rozmixuje, a nevytváří tak žádný odpad. Všechny vitaminy v dužině vypijete. Výhodou je i nerezový sekací nůž, který umožňuje snadné drcení ledu. Kdo má doma malé dítě, ten ocení, že právě s tímto přístrojem mu může připravit velmi rychle perfektní dětský příkrm. Smoothie maker je k dostání v bílé a zelené barevné variantě. Součástí výbavy jsou dvě plastové nádoby na mixování o objemu 600 a 400 ml. Samozřejmostí je také bezpečnostní pojistka a kabel v délce 100 cm, takže nebudete mít problém s umístěním mixéru ve vaší kuchyni.

Přístroj pořídíte za doporučenou maloobchodní cenu 699 Kč.