Jak snadno oloupat pomeranč a další kuchařské vychytávky


Autor: Shutterstock.com
Jsou to někdy naprosté drobnosti, které nám ztěžují při přípravě pokrmů život. Do polévky omylem nasypeme příliš soli, sýr se matlá po struhadle, kůra pomeranče drží jako přibitá. Prozradíme vám několik vychytávek odkoukaných od profesionálních kuchařů.
- Přesolená polévka
Připadá vám, že polévka chutná jako mořská voda? Teoreticky pomůže, když do ní přilijete víc vody, ale ztratíte tím požadovanou hustotu i další chutě. Lepší je do hrnce s polévkou vhodit sáček s rýží a nechat povařit. Rýže do sebe přebytečnou sůl absorbuje a polévka by měla chutnat lépe. Pokud to recept dovolí, stejným způsobem pomohou také těstoviny, nudle nebo oloupané brambory.
- Trable s potravinovou fólií
Potravinovou fólii skladujte v lednici. Nebude se tolik lepit, trhat a roztahovat.
- Jak nastrouhat měkký sýr
Je-li sýr příliš mazlavý na strouhání, vložte ho na půl hodiny do mrazáku. Trochu ztuhne a půjde strouhat lépe.
- Pečicí papír místo košíčků
Chystáte se péct muffiny a jediné, co vám k tomu doma chybí, jsou papírové košíčky? Vyrobte si je z pečicího papíru. Návod, jak ho snadno poskládat do působivého tvaru, ukazuje video:
- Jak správně ohřát pizzu v mikrovlnce
Když ohříváte pizzu v mikrovlnné troubě, nikdy není tak nadýchaná a šťavnatá jako čerstvá. Trikem je, postavit do mikrovlnky vedle kousku pizzy i hrnek s vodou. Pára učiní divy.
- Loupání pomeranče
Některé druhy pomerančů se dají loupat snadno, ani nepotřebujete nůž, z jiných horko těžko strháváte kůru kousek po kousku. Pomůže, když citrus necháte ohřát 20 sekund v mikrovlnce.
- Loupání vajíček
Vařená vajíčka zase oloupete mnohem snáze, budete-li je vařit ve vodě spolu s trochou jedlé sody nebo octa.
Autor: Shutterstock.com
- Přebytečný tuk v polévce
Pokud jste to přehnali s omastkem a v polévce vám plavou nevzhledná oka, vezměte si na pomoc pár kostek ledu. Led zabalte do papírové utěrky a lehce jím přejeďte po hladině polévky. Mastnota se na něj přichytí jak magnet.








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...