MioMat ocení nejen maminky s malými dětmi, které nechtějí trávit celé dopoledne u plotny, ale i tatínci, pro něž vaření není zábava. Pokud hledáte nějaké recenze na MioMat, o jednu se podělil Radek na svém blogu, kde se věnuje testování ekologických a zero waste produktů.

Kuchyňský přístroj, který připravuje v RAW kvalitě

V současné době se do povědomí široké veřejnosti dostává RAW strava, tedy takzvaná živá strava, která si zakládá na syrových potravinách. Potraviny uvařené nad 42 °C ztrácí výživové hodnoty, enzymy a přirozeně obsahující vodu, která je považovaná za nejkvalitnější. MioMat dokáže uvařit pokrmy i v RAW kvalitě.

MioMat je kuchyňský přístroj, jenž najde uplatnění v každé kuchyni, ať už vaříte více, nebo méně. Zatímco se ráno budete chystat do práce, MioMat vám připraví výbornou snídaňovou kaši, takže vám šetří spoustu času, protože nepotřebuje vaši přítomnost.

Kuchyňského pomocníka ocení i lidé alergičtí na mléko. V hrnečku si totiž uděláte i rostlinná mléka podle vlastní chuti. Kromě samotného přístroje dostanete i několik receptů, které jsou přímo na zadní straně krabice. Uvnitř je však k dispozici i kuchařka s recepty, takže nebudete tápat, jak a co vařit.

MioMat má pět různých programů vaření

Co se týče funkcí, MioMat disponuje hned pěti programy vaření, přičemž všechny vidíte v horní části. S jedním uděláte zeleninovou a luštěninovou polévku i zdravou kaši, druhým zase během dvou minut čerstvé smoothie a třetí vám připraví za deset minut rostlinné mléko jako makové, jáhlové a pohankové. V případě, že chcete mléko ze sóji a cizrny, je nezbytné zvolit čtvrtý program, protože taková mléka potřebují více času. Poslední možností je program RAW, kdy během patnácti minut budete mít vytvořenou RAW polévku i mléko.

Do hrnečku dávejte jen čerstvé a předem nezpracované ingredience, které musí být nakrájené na kostky. MioMat není vhodný na klasické kravské mléko, nedávejte do něj ani mouky, protože by se jídlo připálilo.

Vaření není nic složitého. Zpočátku je dobré vařit podle přiložené kuchařky, potom už není problém si míchat ingredience podle vlastního uvážení.

Závěrečné hodnocení MioMatu

Pokud si přečtete recenzi na Ecoblog.cz, budete z ní mít velice dobrý pocit. Radek totiž MioMat chválil. Líbila se mu zejména jednoduchost, pak i praktičnost. Jako chlap ocenil rychlé vaření.