Pouze jedinou nabídku obdrželo město Brno ve vypsané mezinárodní soutěži na developera pro část průmyslového parku Černovická terasa. Přestože si zadávací dokumentaci k soutěži vyzvedly čtyři firmy, nabídku odevzdala jen CTP Project Invest. Řekla asistentka náměstka brněnského primátora Richarda Svobody Iva Babičková.

Radnice chce nyní oslovit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, aby zjistila, zda je nabídka firmy v pořádku a v souladu se zadanými podmínkami. Poté hodlá připravit smlouvu, kterou musí schválit rada a zastupitelstvo. To by se projektem mohlo zabývat v listopadu.

Developer má obsluhovat zhruba 37 hektarů území v zóně. Prostor zůstal Brnu po vypořádání se společností Flextronics, která tam ukončila výrobu. Developer by měl území nabízet malým a středním investorům. CTP Project Invest se například zavázala, že do čtyř let vybuduje v parku 50.000 metrů čtverečních výrobních ploch a vytvoří 1200 pracovních míst.

CTP Project Invest už má z provozem průmyslových zón bohaté zkušenosti. V ČR provozuje tři průmyslové a distribuční parky, a to v Brně, Humpolci a Divišově u Prahy.

Černovická terasa má mít po dobudování rozlohu zhruba 180 hektarů a podle původních předpokladů do ní měli směřovat jen investoři splňující podmínky pro získání vládních pobídek. Šlo tedy především o investice překračující 350 milionů korun. Vláda ale schválila vyčlenění uvedených asi 37 hektarů pro menší zájemce. -čtk-