Práce za zhruba 800 milionů korun ještě čekají stavební firmu Skanska na stavbě hokejové haly Sazka Arena. Do konce listopadu firma odvedla práce za více než 1,8 miliardy korun. Termín dokončení haly koncem února ale stále platí, sdělil mluvčí Skansky Arne Kejdana.

První velkou akcí v multifunkční aréně bude hokejové mistrovství světa, které začne v druhé polovině dubna příštího roku.

V této chvíli Skanska dokončuje vnější tepelné izolace haly a provádí fasádní obklad. "Současně s dokončováním technologických rozvodů uvnitř objektu provádíme obklady stěn, dlažby a podhledy," řekl Kejdana. Firma také pracuje na závěrečných povrchových úpravách tribun a připravuje montáž sedadel. Zahájila montáže výsuvných tribun a chladícího potrubí. Velkou část technologických dodávek uvnitř haly zajišťují i další firmy, řekl Kejdana.

Hala je nyní kompletně vodotěsná, má obvodový plášť, který umožňuje vnitřní vytápění objektu. Zprovozněny jsou například také čtyři strojovny vzduchotechniky, díky kterým dělníci pracují na úpravě povrchů a zabudovaných interiérech. Hotové je rovněž zastřešení malé haly.

Stavba víceúčelové arény pro sport a kulturní akce v Praze Vysočanech začala loni v listopadu. Ročně by se prý mělo v objektu konat kolem 125 akcí. Hala bude mít kapacitu 18.000 diváků a stane se tak jednou z největších v Evropě. Investorem stavby je firma Sazka, kterou hala vyjde celkem asi na šest miliard korun. -čtk-