Od letošního února si mohou zájemci o nové bydlení prohlédnout v Centru ukázkových domů firmy Central Group v Praze 10 – Uhříněvsi již osmý dům. Největší centrum vzorových domů v hlavním městě se totiž rozrostlo o nový objekt – luxusní dům ROYAL s dispozicí 6+1 s dvojgaráží. Kromě této novinky lze v tomto centru volně navštívit kompletně zařízené domy o velikostech 3+1 až 5+1 s dvojgaráží. Zájemce si může prohlédnout samostatně stojící domy typu Central 1-2000, Horizont, Optimal, Imperial, ale i dvojdům Delta a dvě verze řadového domu Alfa. Dům hodný svého jména Nový rodinný dům společnosti Central Group je svým uspořádáním a velkorysou prostorností určen pro náročnější klientelu. Je vybaven třemi koupelnami a obývacím pokojem o výměře 63 m2. Dvě varianty dispozičního řešení umožňují hlavní obytný prostor orientovat na jih nebo na západ. Přízemí domu vévodí kuchyňská „linka“ na vyvýšeném stupínku. V celém přízemí s výjimkou hostinského pokoje je u hlavního vchodu dlažba připomínající svým odstínem i strukturou pískovec. Celý tento prostor je vytápěn podlahovým topením. Kuchyňský prostor odděluje od obývacího pokoje barový pult s dřezem a zabudovanou myčkou. Zajímavým nápadem jsou dveře, které z kuchyně vedou přímo na venkovní terasu, což jistě ocení hostitel v letních měsících. Hned vedle kuchyňského „ostrůvku“ je dostatek prostoru pro jídelnu, kam se pohodlně vejde velký stůl pro šest osob. Druhému konci místnosti dominuje moderní krb s krbovou vložkou prosklenou do lichoběžníku a mramorovou deskou.

V přízemí je kromě již zmíněného hostinského pokoje i dolní místnost se sprchovým koutem a závěsným WC, ve které je za žaluziemi umístěn plynový kotel. Horní patro plné prostoru První nadzemní podlaží vyúsťuje na chodbu do tvaru „L“ prosvětlenou dvěma velkými okny. Chodba, která propojuje čtyři horní místnosti, dvě koupelny a šatnu, působí velkorysým dojmem a dokonce vytváří prostor pro umístění většího křesla.

Napravo od schodiště se nachází velká koupelna s rohovou vanou a saunou pro pět osob. Prakticky a současně esteticky působí vyvýšený sokl kolem obvodu celé koupelny, který tvoří příjemný odkládací prostor. Ten je pokračováním umyvadlové desky, jde dále nad vanou a končí za závěsným bidetem a WC. Pro tento účel se také nádržky pro závěsné WC a bidet „nezasekávaly“ do zdi, ale byly předsunuty do prostoru. Po obložení keramickými obklady tak vznikl zajímavý prvek koupelny, který opticky ještě vyvažuje schůdek po obvodu vany. Celá koupelna je umístěna do prostoru vikýře, který spolu s prostorem rohové vany vytváří architektonicky velice zajímavou podobu místnosti. Parkety z exotických dřev V horním podlaží se dále nacházejí čtyři další místnosti. Hned vedle koupelny je v místnosti nad dvojgaráží na západ orientovaná velká ložnice se vstupem na balkon. Místnost má sádrokartonové stropy a na podlaze jsou, podobně jako v celém horním patře, parkety z exotické jatoby (brazilské třešně). S ložnicí sousedí stejně orientovaná pracovna s jedním střešním oknem na jih a také se vstupem na balkon. Další dva (dětské) pokoje se vstupem na balkon jsou orientovány na jih. Dá se říci, že se nejedná o žádné komůrky, neboť každý z nich má plochu téměř 20 m2. Dům však rozhodně nepůsobí přehnaně monstrózně a každý se v jeho vzdušných prostorách může cítit dobře. Nový ukázkový dům Royal společnosti Central Group si tak své „královské“ jméno opravdu zaslouží.


Nejrychlejší cesta do Centra ukázkových domů je z vnitřní Prahy po dálnici D1 směrem na Brno. Po odbočení z dálnice v Průhonicích (exit 6) je nutné pokračovat zhruba čtyři kilometry směrem na Uhříněves, a potom ve středu této městské části odbočit doprava směrem na Kolovraty. Centrum ukázkových domů se nachází na konci Uhříněvsi v ulici V Kuťatech. Na všech příjezdech v této městské části jsou žluté naváděcí tabule. Ukázkové domy jsou rovněž velmi dobře dostupné autobusy MHD od metra. Centrum je pro návštěvníky otevřeno každý den od 9 do 19 hodin. Centrum ukázkových domů Praha 10 - Uhříněves, ulice V Kuťatech Otevřeno: denně včetně sobot a nedělí od 9 do 19 hodin Tel.: 267 710 690 nebo 604 210 490