Německý ocelářský a strojírenský konglomerát ThyssenKrupp prodal na trhu s realitami aktiva za 2,1 miliardy eur. Kupujícími byly fondy společností Morgan Stanley a Corpus-Immobiliengruppe, uvedl konglomerát ve své zprávě.

"Prodej skupiny Residential Real Estate je největší transakcí ThyssenKrupp od fúze v roce 1999," uvedl podnik ve zprávě. Prodej podnikání v realitách Thyssenu umožní soustředit se na klíčové oblasti podnikání, tedy ocelářství, kapitálové trhy a služby.

V prodaných aktivech bylo 48 tisíc bytových jednotek v Porýní. Koncern v oblasti sídlí a historicky je Porýní srdcem německého ocelářství. Koncern zveřejnil plán prodeje aktiv teprve před dvěma týdny.

Akcie hutního a strojírenského konglomerátu díky zprávě posílily o 3,1 procenta na 16,27 eura a vedly si tak lépe než index evropských strojírenských firem DJ Stoxx, napsala agentura Reuters.

ThyssenKrupp díky výrazné poptávce zdvojnásobil zisk za fiskální rok do září. Profit koncernu před zdaněním vzrostl na 1,58 miliardy eur ze 774 milionů před rokem. Celoroční tržby koncern zvýšil o 11 procent na 39,3 miliardy eur. -čtk-