Podrobnosti o velkých dopravních stavbách v Praze a okolí se budou moci obyvatelé dozvědět v informačním středisku, které zřídí magistrát. Vznikne v úřední budově v ulici Řásnovka v první městské části. Praha na výstavbu centra vyčlenila tři miliony korun, informoval magistrát. Stavební úpravy prostor a jejich vybavení potřebnou technikou potrvají několik měsíců.

Povědomí Pražanů o velkých dopravních stavbách není podle radního Radovana Šteinera (ODS) dostatečné. "Chceme nabídnout ucelený obraz o dopravní politice města a využít k tomu moderních systémů informování," uvedl radní.

Informační centra dosud vznikala v Praze k jednotlivým stavbám, například k automobilovému tunelu Mrázovka a k tramvajové trati na Barrandov. Nyní je na Proseku v provozu středisko, kde se lidé mohou dozvědět údaje o výstavbě metra z Ládví do Letňan. Zájem lidí o tyto informace je prý značný.

Na rozdíl od těchto center dostanou Pražané v novém středisku celkové informace o dopravních stavbách, budovaných i plánovaných. Do projektu se zapojí velké stavební firmy a dopravní podnik, které do centra poskytnou techniku za téměř tři miliony korun. -čtk-