Centrum Chodov je koncipováno jako nové obchodně společenské centrum se širokou nabídkou obchodů a služeb, které po stránce svého rozsahu a ucelené nabídky nemá v České republice obdoby. Zahrnuje čtyřpodlažní obchodní komplex o celkové ploše 55 000 m2 s obchody a službami, kavárnami a restauracemi, sportovním centrem i dětským koutkem a dalšími místy pro zábavu a trávení volného času.

Lustr od Bořka Šípka Interiér Centra Chodov je zdoben originálním lustrem výtvarníka Bořka Šípka, jenž je autorem návrhu i technického řešení díla. Lustr má podobu obráceného košatého stromu visícího kořeny vzhůru. Motiv stromu má zdůraznit zeleň kolem nákupního Centra Chodov. Unikátní lustr je umístěn v prostorách vstupu do Centra Chodov od metra stanice Chodov do hypermarketu Hypernova. Na lustru není ani jedna žárovka, je osvětlen z venku, světlo reflektuje a celý tak krásně září. Svítidlo váží 800 kg, má ocelovou konstrukci, která je načerno patinovaná a do ní je vsazeno přes 2000 křišťálových lístků. Celkem je lustr složen z více jak 4000 kusů a jeho výrobu se podařilo pracovníkům pražského studia Šimánek a firmě Ajeto z Nového Boru realizovat v rekordním čase - během cca jednoho měsíce.

Mezi největší nájemce Centra budou patřit Hypernova, která v podlaži -1, otevře svůj hypermarket s 13 tisíci metry čtverečními, dále pak obchody s módím oblečením Zara, Marks&Spencer, H&M nebo C&A, prodejna elektro Datart, parfumerie Sephora či Hervis sport a Baťa. Výstavba I. etapy trvala od května 2004, tedy 19 měsíců, a představuje investici 4 miliardy korun.

Při realizaci Centra Chodov spojily své síly dvě významné společnosti. Investorem projektu je společnost Rodamco Europe, jedna z největších a nejúspěšnějších firem na evropském trhu komerčních nemovitostí. Developerem je společnost AM Development, která má rozsáhlé zkušenosti z obdobných projektů polyfunkčních center v Holandsku, Francii, Belgii, Německu, Španělsku, Portugalsku, Velké Británii a České republice.

Zdroj: Rodamco