Všichni zájemci o bydlení a obory s ním související by si měli zaznamenat termín 2. až 5. února 2006. V těchto dnech se totiž brány Výstaviště v Praze-Holešovicích otevřou právě jim. Již 15. mezinárodní veletrh Pragointerier - New Design návštěvníkům nabídne nejen nejrozsáhlejší a nejucelenější pražskou přehlídku nábytku, bytového textilu, podlahovin, svítidel a bytových doplňků, ale také specializovanou výstavu nazvanou Okna, dveře, schody. Veletrh se uskuteční na ploše osmi pavilonů holešovického areálu, které organizátor výstavy, Incheba Praha, hodlá rozšířit ještě o mobilní halu. Celkem je pro vystavovatele připraveno 25.000 metrů čtverečních kryté výstavní plochy.

Král je mrtev – ať žije král! Tak toto rčení znají velice dobře manažeři společnosti Incheba Praha, kteří připravují veletrhy na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Veletrh ještě nekončí a již je připraven ten příští. Ještě než začal zářijový Pragointerier, vystavovatelé již zablokovali 2.500 metrů čtverečních na únorový termín. Na veletrh se jako první přihlásily společnosti, jejichž účast lze označit za stabilní; těmi jsou například In Elis, Jech, Ason, Elben či Woodface a další. Podle průzkumu si vystavovatelé při své opakované účasti výstavní plochu svých expozic stále rozšiřují a nejspíš dobře vědí proč.

Úspěch veletrhu Pragointerier, na kterém se v roce 2005 v únorovém a zářijovém termínu prezentovalo 846 vystavovatelů a který zhlédlo celkem 47.500 návštěvníků, spočívá v jeho všestrannosti. Každý si tam najde přesně to, co hledá. Veletrh představí širokou škálu nábytku – od kuchyní, sedacích souprav, ložnic, skříňových stěn až po speciální nábytek vhodný do dětských pokojů nebo zahrad. Zájemce se zde rovněž může dozvědět užitečné informace, potřebné při koupi nemovitosti, a poradit se, jak si zajistit hypotéku. Veletrh tradičně nabídne i doplňky, jako jsou lůžkoviny, dekorační látky nebo svítidla. V září se navíc osvědčilo spojení dvou veletrhů - Pragointerier Living Fair a Building Fair. V únoru to budou rovněž dvě velké spojené akce; současně s veletrhem Pragointerier - New Design se uskuteční ještě výstava Okna, dveře, schody, která se v minulosti prezentovala samostatně v jiném termínu.

Na Pragointerieru si na své přijdou milovníci stylového nábytku, jehož repliky zaplní samostatnou halu. Představí se například firmy Triant, Prionord nebo Unis N, specializující se na selský nábytek. Italský luxusní nábytek představí firma Royal Interier. Ve stejném prostoru návštěvníci najdou také kvalitní bytové doplňky firmy Décor Élegant TENA, a. s., Interservis nebo umělé květiny firmy Paramit. Únorový Pragointerier se zaměří především na bytový a hotelový interiér. Kancelářský nábytek, jehož klientela je velmi specifická, bude prezentován týden po PRAGOINTERIERU, tedy od 9. do 11. února 2006 a ponese název Pragooffice. Ve spolupráci se společností Expand Media, vydavatelem časopisu Kancelář, zde Incheba začátkem příštího roku představí samostatnou přehlídku exkluzivního kancelářského vybavení nejen z pohledu funkčních vlastností, ale i estetického vnímání, životního a pracovního stylu.

Každý holešovický veletrh provází bohatý doprovodný program a nejinak tomu bude i při únorovém Pragointerieru. Zájemci se budou moci zúčastnit řady soutěží a besed. Již nyní organizátoři konzultují s odborníky témata seminářů a přednášek. Vědí, že tyto akce se vždy setkávají s mimořádným zájmem, což na podzimním Pragointerieru potvrdily přednášky a konzultace věnované například revitalizaci a zateplování panelových domů. Návštěvníci si oblíbili i soutěže pro odborníky, zejména ty, při nichž svůj um mohli předvést nejlepší dekoratéři nebo floristé. Již počtvrté se v rámci veletrhu Pragointerier – New Design uskuteční projekt Hrnčířské trhy. Incheba je tradičně připravuje ve spolupráci s organizátorem velice oblíbených a v oboru prestižních Berounských hrnčířských trhů. Na veletrhu v Křižíkově pavilonu se v minulém ročníku představilo přes osm desítek keramiků z celé republiky. A nejen ti se chystají i na veletrh příští.

Celý areál holešovického Výstaviště prochází nyní průběžnou a rozsáhlou rekonstrukcí, která se týká i architektonicky ceněného Průmyslového paláce. Střední hala dostala svoji původní secesní podobu – očištěna je od všech degradujících přístaveb z dob normalizace, obnovena byla terasa ve střední hale. Návštěvníci oceňují rovněž propojení Průmyslového paláce s Křižíkovým pavilonem E novým tunelem, který umožňuje přesun „suchou nohou“. Pro pohodlnější dostupnost zajistil organizátor veletrhu návštěvníkům bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu ze stanice metra Nádraží Holešovice. Více informací včetně přihlášky získáte na www.pragointerier.cz