Na 12 tisíc návštěvníků prošlo podle odhadu pořadatelů branami prodejní výstavy BYDLENÍ 2005, které ve dnech 20. – 23. října patřilo olomoucké výstaviště Flora. Tradiční podzimní akce výstaviště – veletrh nábytku, vybavení interiérů a životního stylu vstoupil letos už do 11. ročníku – se zúčastnilo na šest desítek vystavovatelů, výrobců a prodejců z celé ČR.

V hlavním výstavním pavilonu A si mohli návštěvníci po čtyři dny vybírat z nabídky zařízení bytů, kuchyňských sestav, vybavení ložnic, dětských pokojů, nábytku zahradního a chatového, zařízení kanceláří, speciálního vybavení pro zdravotně postižené a nezbytných doplňků od podlahových krytin, bytových textilií, skla, osvětlení až po elektrospotřebiče, zabezpečovací zařízení, zařízení a prostředky pro údržbu domácností. V duchu letošního motta „Barevné bydlení“ nabídl veletrh také novinky, nápady a odborné poradenství na téma, jak pohodlně a zajímavě bydlet.

V rámci doprovodného programu mohli návštěvníci obdivovat floristické ukázky podzimní květinové vazby či expozici historického nábytku z depozitářů Muzea Komenského v Přerově. Společně se členy hanáckého Spolku lidových řemesel se sídlem ve Štěpánově si mohli zájemci vlastnoručně vyzkoušet práci na tkalcovském stavu a seznámit se s podrobnostmi každého předváděného řemesla – předení, tkaní, drátování, košikářství, malby na sklo, paličkování, síťování a výroby ze slámy.

S moderními trendy ve vybavení interiérů a bydlení vůbec, které přinese následující rok, se mohou návštěvníci olomouckého výstaviště Flora setkat na příštím, 12. ročníku výstavy BYDLENÍ, kterou pořadatelé připravují na dny 19. – 22. října 2006.

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.