Boskovice na Blanensku plánují rozsáhlou výstavbu činžovních a rodinných domů. Radnice chce k tomu využít asi čtyřhektarový pozemek za městskou nemocnicí. Ještě letos by měl vzniknout projekt a pokud se městu podaří získat prostředky, stavební práce začnou do roka, řekl boskovický místostarosta Lubomír Petrželka.

Město nutí k plánování nové výstavby velký zájem veřejnosti o bydlení. O využití prostoru za nemocnicí k výstavbě nových domů se začalo mluvit již před mnoha lety. V roce 1998 k projektu dokonce vznikla studie. Dnes je ale již značně zastaralá.

"Podle ní by na této ploše bylo až příliš mnoho komunikací. Chceme dát studii novou podobu. Vyzveme tři firmy, aby nám co nejdříve navrhly nová řešení," doplnil Petrželka.

V centru dosud nevyužité plochy by mělo vzniknout deset až 12 nových činžovních domů, a to každý s asi šesti až devíti byty. Ty budou od jednopokojových až po třípokojové. Radnice chce v nové čtvrti vystavět také dostatečný počet garáží pro její obyvatele. Teprve v prostoru za činžáky vznikne prostor pro rodinné domky.

"Jaké výšky dosáhne tato investice, to zatím nelze odhadnout. Musíme vyčkat až na vypracování studie k projektu. Ta nám na tyto otázky odpoví," doplnil místostarosta. -čtk-