Rok se s rokem sešel a pravidelní návštěvníci Výstaviště v Praze–Holešovicích si opět přišli na své - největší veletrh nábytku, bytového textilu, podlahovin, svítidel a bytových doplňků v České republice se uskutečnil ve dnech 2. – 5. 2. 2006 a jako každý rok potěšil jak návštěvníky, tak vystavovatele.

prago1Incheba Praha na svém již 15. mezinárodním veletrhu Pragointerier New Design představila na 530 vystavovatelů v osmi pavilonech nejznámějšího výstavního areálu v Praze. Na návštěvníky čekaly kromě množství zajímavých expozic také oblíbené veletržní slevy. I návštěvníci, kteří zrovna nechtěli nic kupovat, si přišli na své. Mohli se jen dívat - rozhodně bylo na co. Každý ročník veletrhu přijdou vystavovatelé s něčím novým, protože každý rok vnáší něco originálního do designu nábytku i doplňků. Nejinak tomu bylo i v roce 2006. K tradičnímu Pragointerieru byla letos připojena také specializovaná výstava nazvaná Okna dveře schody a oblíbené Hrnčířské trhy. Návštěvníci se mohli zúčastnit doprovodných programů prezentačních a poradenských center – na veletrhu se představila celá řada cechů, svazů a sdružení, a to jak z oborů řemeslných, tak i z řad spotřebitelů a architektů. Nechyběla ani živá hudební produkce nebo hvězdy českého showbusinessu - například na stánku firmy Kuchyně Korbel bylo možné spatřit Josefa Náhlovského, Dianu Kobzanovou a spoustu dalších hostů a firma Dorian Dekor přivítala na svém stánku hvězdy muzikálů - zpěváky Viléma Čoka a Václava Noida Bártu.

Veletrh tradičně představil širokou škálu nábytku – od kuchyní, sedacích souprav, ložnic, skříňových stěn až po speciální nábytek vhodný do dětských pokojů nebo zahrad. Nechyběly ani doplňky, jako jsou lůžkoviny, dekorační látky nebo svítidla. Na Pragointerieru si na své přišli také milovníci stylového nábytku, jehož repliky zaplnily samostatnou halu. K vidění zde byl selský a italský luxusní nábytek, umělecké doplňky nebo přehlídka umělých květin. Letošní New Design byl zaměřen také na hotelový interiér. Jen kancelářský nábytek, jehož klientela je velmi specifická, na New Designu letos poprvé chyběl. Přehlídka kancelářského nábytku a vybavení byla totiž prezentována samostatně, a to hned týden po Pragointerieru, tedy od 9. do 11. února 2006, a nesla název Pragooffice. Představila samostatnou výstavu exkluzivního kancelářského vybavení nejen z pohledu funkčních vlastností, ale i estetického vnímání, životního a pracovního stylu.

prago3Pragointerier New Design 2006 zhlédlo 32 000 návštěvníků. V rámci veletrhu proběhlo několik soutěží, jejichž výsledky byly vyhlášeny na slavnostním večeru, který proběhl v GOJA Music Hall. V soutěži o Nejlepší expozici, o níž rozhodovala odborná komise, získala první místo firma Woodface se svými originálními vestavěnými skříněmi. Druhé místo získala firma ELECTROLUX se svými domácími spotřebiči a na třetím místě se umístila firma Hagos a její svítidla. Další soutěží bylo Lůžko v interiéru, vyhodnocené opět odbornou komisí, kde první místo získalo lůžko nazvané Podzimní romance od firmy Ason Interier. V soutěži Lůžko snů, kde o vítězi soutěže o nejkrásnější lůžko opatřené textiliemi rozhodovali sami návštěvníci, vyhrálo lůžko firmy STUDIO ZDRAVÉHO SPANÍ – JMP.

Návštěvníci i vystavovatelé z veletrhu odcházeli spokojeni. I pořadatel výstavy, Incheba Praha, je s výsledkem veletrhu spokojen. Vždyť právě spokojenost návštěvníků a vystavovatelů je tím, o co se celý rok při přípravách veletrhu všichni snaží. Již v průběhu veletrhu se vystavovatelé hlásili na veletrh příští, který se bude konat 7. – 10. září a ponese název Pragointerier Living/Building Fair. Více naleznete na webových stránkách http://www.pragointerier.cz

-ve spolupráci se společností Incheba Praha, spol. s r.o.-