Přední český výrobce lamelových roštů AHORN CZ, s. r. o., oznámil zahájení výroby lamelového roštu Flowerflex®. Jedná se o lamelový rošt nového řádu, kde je pružení lehací plochy zajištěno bodově pomocí speciálních elementů ve tvaru květu (Flower). Tyto komponenty se skládají z podkladu ve formě lístku a ze středového pružného balonku.

Balonky mají různou tuhost, což umožňuje nastavení tuhosti v jednotlivých bodech roštu podle individuálních potřeb a přání. Jednotlivé body se skládají do zón a ty jsou odlišeny barevně. Unikátní způsob zónování roštu pomáhá při prevenci proti vzniku zdravotních problémů, především bolestí páteře. Lamelové rošty Flowerflex® stejně jako ostatní modely kolekce lamelových roštů AHORN® budou v České republice a na Slovensku distribuovány smluvními partnery a značkovými prodejci.

Zkušební prodej bude zahájen po mezinárodní výstavě nábytku, dekorací a vybavení Tendence, která se uskuteční od 5. do 8. října 2006 v Praze-Letňanech. Počátek sériové výroby a oficiálního prodeje modelu Flowerflex® byl stanoven na leden 2007. Na lamelový rošt Flowerflex® a jeho základní komponent květ (Flower) získala společnost AHORN CZ, s. r. o., od firmy HARTMANN KUNSTSTOFF-TECHNIK výhradní zastoupení pro Českou republiku a Slovensko.