Centrum je výsledkem spolupráce divizí Robotics společností ABB a Kocks, která se nyní stává plně součástí ABB s.r.o., Česká republika. Centrum bude vyvíjet, vyrábět a dodávat standardizované svářecí buňky pro zákazníky v Evropě a bude řízeno současným generálním ředitelem společnosti Kocks Ostrava, panem Ivo Látalem. Počáteční záměr je výroba 100 buněk, čímž se společnost stane jedním z největších hráčů na tomto poli v Evropě. ABB Robotics disponuje sítí přes 5.000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. Celkem je ve světě instalováno přes 140,000 ABB robotů.

Dlouholetá zkušenost společnosti Kocks ve výrobě svařovacích buněk v kombinaci se znalostí ABB v oblasti robotiky a aplikací pro svařování učiní nově vzniklou jednotku vysoce konkurenceschopným hráčem na evropském trhu. Díky svému umístění v České republice se ABB stane nákladově efektivní a produktivní jednotkou.

ABB Robotics je největším dodavatelem průmyslových robotů v České republice s tržním podílem kolem 50%. O trh se stará 40 zaměstnanců, kteří představují široký záběr kvalifikace při péči o zákazníky z většiny výrobních podniků.Zdroj: ABB Robotics