Na nedávném čtvrtém slavnostním předávání cen za inovace, které se konalo na mezinárodním pařížském veletrhu FOIRE de PARIS, získala společnost Whirlpool dvě velké ceny za inovace Grand Prix d'Innovation. Ocenění se udílejí celkem ve čtyřech kategoriích: technologie, inovace, design a zvláštní cena, přičemž firma Whirlpool získala zvláštní cenu za digestoř Evolution a cenu v oblasti technologických inovací za chladničku typu Side by Side s integrovaným kávovarem na espreso.

Digestoř Evolution sklízí úspěch za svoji funkčnost i estetický dojem a přímo vychází z úspěšného projektu Whirlpool In.Home. Porotu tento výrobek oslovil jak kvůli přístupu k inovacím a designu, tak i kvůli snadno použitelnému a intuitivnímu ovládání a celkovému ztvárnění vyvolávajícímu nadšení.

Integrovaný kávovar je prvním výrobkem, který dokáže současně nabídnout chlazené i horké nápoje, a byl označen jako technologický pokrok v oblasti domácích spotřebičů. Kávovar na espreso přináší zákazníkovi hmatatelné výhody, umožňuje mu popíjet italskou kávu, aniž by přístroj zabíral další prostor v kuchyni, přičemž „americká“ chladnička typu Side by Side nabízí nejlepší parametry ve své kategorii díky technologii 6. smysl a energetické třídě A.

Porota složená z novinářů, odborníků a pořadatelů veletrhu Foire de Paris zvolila vítěze celkem ze 30 nominací. Společnost Whirlpool získala velkou cenu za inovace Grand Prix d'Innovation již potřetí; naposledy to bylo v roce 2005 za přístroj Pręt-a-Porter určený k osvěžování vzhledu oděvů a předtím v roce 2003 za myčku nádobí se dvěma zásuvkami.

www.whirlpool.cz