Akciová společnost CE MEDIA ONLINE dnes oznámila, že dne 29. 8. 2007 Sanoma Magazines Praha, s.r.o. získala 100 % akcií společnosti. CE MEDIA ONLINE, a.s. je provozovatelem největšího českého portálu o bydlení a stavebnictví TVUJDUM.CZ a slovenského portálu o bydlení a stavebnictví TVOJDOM.SK.

„Získání portálů TVUJDUM.CZ a TVOJDOM.SK je dalším úspěšným krokem v naplňování strategie expanze v oblasti internetových médií,“ řekl David Beška, Publisher Online Operations v Sanoma Magazines Praha. Po několikaměsíčním vyjednávání se zájemci o společnost z řad předních vydavatelských domů a privátních investičních společností, se nakonec CE MEDIA ONLINE dohodla na prodeji 100 % akcií s vydavatelstvím Sanoma Magazines Praha.

V České republice již Sanoma vlastní jeden z nejčtenějších časopisů o bydlení DŮM A ZAHRADA a další titul LIVING. Spojením on-line a tištěných titulů Sanoma získává dominantní podíl na trhu s lifestyle médii o bydlení.

Sanoma Magazines Praha tak po získání majoritního podílu v projektu eStranky.cz rozšířila díky koupi portálu TVUJDUM.CZ své portfolio o další velký on-line projekt. Sanoma má strategický zájem o další expanzi do internetových médií.

„Devět let budování společnosti a médií hodnotím jako velmi úspěšné. Odcházím v době, kdy TVUJDUM.CZ a TVOJDOM.SK vykazují nejlepší výsledky a stabilní růst. CE MEDIA ONLINE aktuálně poskytuje obsah pro téměř 500.000 čtenářů měsíčně, generuje růst obratu v desítkách procent a vytváří zisk. Rozhodnutí o prodeji společnosti reflektuje můj záměr plně se věnovat vydavatelským aktivitám v Ruské federaci, kde jsem v prosinci 2005 založil společnost MEDIA ONLINE OOO,“ prohlásil Ladislav Semetkovský, zakladatel společnosti.

Cena transakce nebyla zveřejněna.

Sanoma Magazines Praha, s.r.o. je dceřiná společnost Sanoma Magazines International B.V., která je součástí finského mediálního koncernu SanomaWSOY. SanomaWSOY s ročním obratem 2.742M EUR a 15.732 zaměstnanci patří mezi největší mediální domy v Evropě. V České republice Sanoma Magazines Praha, s.r.o. vydává oblíbené tituly Vlasta, Květy, Story, National Geographic a další. Více informací na www.sanoma.cz, www.sanomamagazines-int.com, www.sanomawsoy.com.

CE MEDIA ONLINE, a.s. je vydavatel největšího českého portálu o bydlení, stavebnictví TVUJDUM.CZ a slovenského portálu o bydlení, stavebnictví TVOJDOM.SK. Společnost zároveň strategickým zákazníkům poskytuje e-business řešení na klíč. Více informací na www.mediaonlineglobal.com.