Nový produkt PhoneLINE jistě potěší všechny, kteří potřebují nějaké elektrické zařízení ovládat komfortně na velkou vzdálenost, a to prostřednictvím GSM signálu, tj. telefonu.Typická situace je přesun rodiny na chatu či chalupu a zapnutí například ohřevu vody tak, aby byla ohřátá do příjezdu a zároveň se zbytečně neplýtvalo elektrickou energií.

Tím však možnosti nekončí, posuďte sami:

  • ovládání topení a klimatizace
  • kontrola nezámrzné teplotní meze v objektu
  • sepnutí zařízení pouze na určitou dobu
  • spínání osvětlení
  • spouštění automatizovaných závlahových systémů
  • ovládání elektronické zabezpečovací signalizace
  • spínací kontakt domácí automatizace

PhoneLINE můžete ovládat podle vaší volby buď prozvoněním, pomocí oblíbených SMS zpráv (např. ve tvaru „zapni topení“, „vypni vodu“ apod.), nebo hlasovou navigací DTMF s příjemným hlasem operátorky hlasového menu po zavolání do přístroje a samozřejmě také lokálně tlačítky přímo na namontovaném přístroji.

Schéma dálkového ovládání PhoneLine, aneb jak to fungujeHlavním přístrojem je spínač GSM PhoneLINE, který obsahuje řídicí jednotku, do které se vkládá SIM karta - nejlépe předplacená (lze využít všechny operátory v ČR), displej, ovládací tlačítka a spínací relé 10 A / 230 V, kterým se přímo ovládá jeden elektrický obvod/spotřebič. Spínač lze propojit se spínacím modulem pro ovládání dalšího spotřebiče, případně lze využít bezdrátového připojení až dvou rádiových spínacích modulů (taktéž vybavených displejem a tlačítky pro lokální ovládání). Celkově lze tedy ovládat až 4 elektrické obvody/spotřebiče.

Přístroje se připojují přímo na napětí 230 V, nepotřebují tudíž žádný pomocný napájecí zdroj a montují se do standardní elektroinstalační krabice pod omítku s hloubkou min. 40 mm. Z hlediska bezpečnosti je doporučeno při montáži využit odborníka elektro.

PhoneLINE je v nabídce ve třech oblíbených a rozšířených designech spínačů a zásuvek ABB - Tango, Time, Element.

Více informací na http://www.abb-epj.cz/