Podle prestižního amerického magazínu Wired by mělo být jednou z interiérových tref do černého akvárium s medúzami. Akvária mohou sebenudnější místnosti změnit na místo plné života a barev. Už jsou však trochu okoukaná, přece jen rybiček není neomezené množství. Tak co je nahradit medúzami?

Společnost Kickstarter uvedla na trh nádherné jednadvacetilitrové akvárium speciálně vytvořené pro potřeby mořských medúz. Normální akvária totiž nejsou schopná v sobě medúzy mít - tyhle malé potvůrky se nasají do filtrů a tam rychle umřou. Tohle akvárium je jiné, využívá k čištění vody speciální systém, který uvnitř akvária vytváří kontrolovaný proud vody. Nejenže to zajišťuje medúzám dobré podmínky pro život, ale současně to skvěle vypadá; medúzy se v proudu pořád pohybují a vypadá to, jako by jezdily na neviditelném ruském kole. Výsledek je téměř hypnotický!

Že je to trhák, tvrdí nejen magazín Wired a výrobce, ale shodli se na tom i vystavovatelé na prestižním veletrhu Global Pet Expo. Tam akvárium ocenili cenou za nejlepší nový produkt roku 2011. Samotné akvárium je prosvětlené, ale svítí také některé druhy medúz, které v něm mohou žít. Zejména za tmy akvárium působí neodolatelně…

Společnost dodává akvárium rozložené, ale dát ho dohromady trvá údajně jen 15 minut. Motor, který pohání filtrační systém, je velmi tichý, nevydává víc hluku než lednička. Celé to stojí 350 dolarů (7000 korun) - včetně tří medúz a balení žrádla pro ně, plus 50 dolarů (1000 korun) za každou další medúzu. Do Evropy se zatím tato úžasná věc nedodává, ale pokud se ukáže být za oceánem takovým hitem, jak se zdá, určitě se brzo objeví někdo, kdo ji nabídne také u nás. Buďte připravení, určitě se po ní jen zapráší!