Víno potřebuje konstantní teplotu, vlhkost, přítmí a správnou polohu. Pokud nemáte k dispozici sklep s ideálními podmínkami a přitom jste milovníky tohoto lahodného nápoje, nezoufejte. Luxus kvality vám zajistí domácí vinotéka. Ta se stane zajímavým doplňkem vašeho domu. Lahev dobrého vína udělá nepochybně dojem i na příchozí hosty.

Jak vybrat tu pravou?

Při hledání ideální vinotéky se zaměřte na její velikost a nastavitelnost teploty. U značky Hyundai si můžete vybrat z různých typů. Chcete-li uskladnit pouze několik oblíbených vín, postačí vám vinotéka na 12 lahví. Pro větší množství je vhodná vinotéka na 18, nebo 32 lahví. Ujasněte si také, zda vám v domácnosti postačí model s jednou chladící zónou. Pokud máte v úmyslu podávat červené i bílé víno při správné teplotě, vyplatí se investovat do vinotéky s duální zónou chlazení, kde si můžete nastavit různou teplotu v jednotlivých zónách pro bílé a červené víno.

Nastavení dvou různých teplot umožňuje např. vinotéka Hyundai VIN18DZ pro 18 lahví. Kromě uvedené duální zóny chlazení se vyjímá stylovým LED displejem s ovládáním a vnitřním osvětlením Zástupcem rozměrnější varianty je vinotéka Hyundai VIN32DZ. Disponuje stejnými kvalitami jako předchozí varianta, ale pojme až 32 lahví. Spotřeba vinoték Hyundai se pohybuje od příjemných 0,45 kWH za 24 hodin.

Přestože vinotéka i lednička neustále chladí, nejsou zastupitelné. Každá totiž slouží k jinému účelu. Vinotéka poskytuje vínu nejen přesnou teplotu, ale i správnou polohu a klid. Dveře lednice, které se musí často otevírat, nejsou vhodným prostředím pro ukládání kvalitních kusů. Podobně tomu je i se sklepem, pokud ovšem není speciálně vyhrazen pro skladování vín. Běžný sklep totiž slouží ke skladování ovoce a zeleniny, navíc do něj pravidelně chodíme. Značné škody v archivu napáchá i plíseň z brambor, jelikož víno znehodnotí.

Až budete mít doma správně vychlazenou lahev kvalitního vína, nezapomeňte pozvat svou rodinu a kamarády na přátelské posezení u sklenice tohoto lahodného moku. Výhodou vinoték Hyundai je i moderní design a tichý chod. Kvalitní domácí vinotéku Hyundai přitom pořídíte již od 2 796 Kč.

Více informací na www.hyundai-electronics.cz