Cílem unikátního projektu, na kterém spolupracovalo hned několik mezinárodně uznávaných architektů a designérů, bylo navrhnout vizuálně zajímavé, moderní a především prakticky využitelné psí boudy, příbytky, prolézačky nebo dokonce vozítka a bludiště ušité na míru konkrétním plemenům, které by dokázaly pozměnit interakce mezi psy a jejich majiteli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zvířata a architektura

Za projektem stojí Kenya Hara, jemuž se podařilo spojit se s dalšími architekty (například Toyo Ito, Kengo Kuma, Sou Fujimoto a další) s cílem vytvořit různá architektonická prostředí, která by pozměnila zaběhnuté způsoby, jimiž na sebe lidé a jejich čtyřnozí mazlíčci reagují.

Každý ze třinácti architektů či týmů se ve svém návrhu zaměřil na jedno psí plemeno a jeho charakteristické znaky, jedinečnou povahu a zaběhnuté zvyky. Většinou se jednalo o menší a typicky domácí psí rasy, jako jsou jezevčík, bígl, boxer, čivava a teriéři.

Postavit si je můžete i doma

Příjemným zpestřením celého projektu je možnost stáhnout si plány k jednotlivým návrhům přímo ze stránek Architecture for Dogs. Díky tomu si můžete tato architektonická „rozptýlení“ určená pro pejsky i jejich majitele jednoduše zkonstruovat i sami doma.

Zdroj a foto: Architecturefordogs.com