Bydlíte v domě, nebo v bytě?

V bytě, ale v domě, kde bydlí ještě bratr s přítelkyní a maminka. Takže na půl v bytě a na půl v domě.

Byla zapotřebí nějaká rekonstrukce, než jste se mohli nastěhovat?

Když jsem se stěhovala, byl můj byt hrubá stavba. Všechno jsem si zařizovala, pořizovala a vymýšlela sama. Okna, parkety, schody, koupelnu… Bydlíme v něm od roku 2006. Už by potřeboval znovu vymalovat, ale jelikož jsem si pořídila štěně, tak to budeme muset odložit. Určitě něco okouše. Po čtrnácti letech mi totiž umřel můj první pes - černý labradorský retrívr Kvído. Byla to pro mě veliká ztráta. To ticho doma jsem dlouho nevydržela a na radu zkušenějších jsem se po týdnu vydala s bratrem do Vsetína a pořídila si štěně Jonáše.

Celá rodina jsme z něj unešení. Všichni kamarádi jako Hanka Křížková nebo Rudolf Kubík se na něj přijeli podívat. Byli zvyklí, že mě Kvído neposlouchal, protože jsem tvrdila, že je osobnost, a dávala mu povely jako: „Ale už!“ Teď jsem přísnější a hned první den ho naučila: „Sedni!“ Také nesmí do postele, přestože bych si ho tam nejraději vzala. Ale zpět k bytu. Naštěstí se mi v něm ještě nic nerozbilo. Jonáš teď, pravda, trošku rozkousal kabely od lamp a trošku si hraje na zahradníka, ale jinak je vše o.k. Jen hlavice u sprchy by potřebovala vyměnit. Vypadala, že je kovová, ale není. Teď se nános kovu odlupuje a je ostrá. Už jsem se o ni pořezala.

ČTĚTE TAKÉ:

Radila jste se s architektem, kam co v domě umístíte?

Jen s maminkou. Jenže problém je v tom, že si vždycky nechám ráda poradit od ostatních, ale pak si to stejně udělám po svém. Například naposledy jsme řešili, jakého psa si pořídím. Padaly nápady jako francouzský buldoček, bígl a nakonec jsem si vybrala opět labradorského retrívra.

Na co jste ve svém domě nejvíce pyšná?

Na schodiště a na koupelnu, o které všichni tvrdili, že bude hnusná. Zelenými dlaždicemi, určenými na podlahu, jsem ji nechala celou obložit. Sice se do dlaždic špatně vrtá, ale vypadají jako kámen. Se stříbrnými doplňky a mým oblíbeným proutím působí skvěle. Velmi se zde daří orchidejím, které mám moc ráda. Nejsem žádná odbornice přes kytky, zaliji je, když si vzpomenu, a přesto pořád krásně kvetou. Mám jich asi čtyřicet. Hanka Křížková mi radila: „Musíš jim vyprávět.“ Co bych jim vyprávěla? To bych se umluvila k smrti.

Zmínila jste, že máte parkety. Na koberce si tedy asi nepotrpíte?

Koberec je jen v ložnici, proto tam pes nesmí. Je totiž světlý. V ložnici jsem si vymyslela moc pěkné police, s nimiž mi pomohl truhlář.

Je něco, co byste ráda změnila?

Mám docela malou kuchyň. Sice je moc hezká – smetanově šedá se stříbrnými úchyty, ale malá. Ráda vařím, a tak by mi nevadilo, kdyby byl prostor větší. Také bychom s přítelem potřebovali ideálně ještě jeden pokoj navíc. V jednom pokoji máme pracovnu, v druhém šatnu, pak ložnici a herní pokoj pro děti mého přítele, které k nám jezdí. Ráda bych měla miminko, a pokud přijde, tak budeme muset asi bourat.

Plánujete si ještě něco pořídit?

Přála bych si krb, ale nemáme na něj místo. Možná, až budeme bourat, tak ho ještě zvážíme.

Hádáte se někdy s přítelem, kdo bude doma uklízet?

Jakmile se pustím do úklidu, tak se všechno leskne. Na druhou stranu někdy mám v bytě nepořádek. Když například přijedu z vystoupení, tak nechám u dveří pět tašek. Jenže Vráťa to nesnáší, tak mi je dává do cesty, abych si je uklidila. Neví, že je v klidu překročím a jdu dál. Dokud nemám čas uklidit pořádně, tak se do toho nepouštím, a to Vráťu rozčiluje. Mně zase vadí, když vařím, tak mi Vráťa ze zásady odmývá nádobí. Položím si na linku naběračku, a když se pro ni otočím, už tam není. Je umytá. Nebo si vyndám věci na koláč, pro něco si odskočím, a když se vrátím, tak jsou všechny věci uklizené. No není to k zbláznění?

Vizitka:

  • Narodila se ve znamení Vah, 27. září 1976 v Benešově u Prahy.
  • Studovala hotelovou školu a německý jazyk.
  • Vydala sólových 6 alb: Monika, Dál jen při mně stůj, První den, Jsem nevěrná, Zůstávám dál a Muzikálové album.
  • Za muzikál Kleopatra byla v roce 2002 nominovaná na cenu Thálie a v roce 2012 ji získala za muzikál Funny girl.
  • Od 5. října do 12. prosince je hostem na turné Karla Gotta.
  • Stala se tváří Divadla Hybernia, kde by měla příští rok vystupovat jako Mary Poppins a v novém muzikálu Marie Antoinetta.
  • Vidět ji můžete v Hudebním divadle Karlín v představení Vražda za oponou a Noc na Karlštejně. S divadelní společností Háta objíždí republiku se Světáky a také účinkuje v muzikálu Bídnici jako Madame Thénardier.
  • Byla vdaná za hokejistu Václava Eiselta, teď žije s Vratislavem Jandou.
  • *Je upřímná a rázná.
  • Na nočním stolku má knížku Jak vychovat psa, protože teď nechce nic podcenit.
  • Přeje si natočit hit, který by hrála rádia.

Foto: archiv Moniky Absolonové