Jaký je dům, v němž žijete?

Dům je zhruba dvacet let starý, čili se dá říct, že nový. Já jsem jej ale zrekonstruovala. Našla jsem jej na internetu v době, kdy jsem hledala pro sebe a dcerku nové bydlení, a okamžitě se do něj zamilovala. Hledala jsem dům se zahradou v klidném prostředí, aby se s námi mohl přestěhovat i náš velký pes. Zahrada už byla poměrně vzrostlá a já se ji jen snažím udržovat. Těší mě, že žiju v místě, které má svou duši.

DALŠÍ NÁVŠTĚVY U CELEBRIT:

Baví vás zařizování interiérů?

Baví a moc. Ale nejraději mám fázi zabydlování, kdy jsou v interiéru jen koberce nebo dlažba a bíle vymalované zdi, kdy jej teprve vytváříte. Možná to souvisí s mým znamením narození, jsem Vodnářka. Proto se mi nelíbí přecpané interiéry. Tím neříkám, že máme dům prázdný, ale během let se mi nashromáždila spousta drobností, se kterými bych se nerada loučila, a které nějaké místo zaberou.

Máte v domě nějaký svůj oblíbený kout, do nějž si třeba na hodinku zalezete s rozečtenou knížkou?

Takových koutů mám víc. Ale zalézt si někam s knížkou už se mi nepoštěstilo hodně dlouho. Máme doma psy, morče, akvária a i kolem domu je pořád co dělat. Ke knížce se dostanu maximálně večer před spaním. Ale ráda se ve volných chvílích zavřu do své maličké pracovny. Přečtu si tam zprávy na internetu, učím se texty písniček nebo další scénáře Cest domů. Jedním z mých oblíbených „koutů“ je i zahrada. Na ní se cítím dobře a ráda na ní pracuju, takže doma pro mě znamená i na zahradě.

Co kromě lidí, které máte ráda, zvířat a zeleně musíte mít kolem sebe, abyste se cítila dobře?

Víc už nic, tohle je nejpodstatnější. A vůbec to není málo. Znám pár lidí, kteří berou domov jen jako nějaké místo na přespání, jako přestupní stanici, odkud zase utíkají do práce nebo mezi lidi. Já se doma cítím moc dobře, náš dům je pro mě zázemí, bezpečí. Mám ráda svou práci a jsem ráda mezi lidmi, ale když nikam nemusím a můžu být doma s dcerkou, jsem nejspokojenější.

Vizitka:

  • Kateřina Brožová se narodila ve znamení Vodnáře, respektive 9.2.1968 v Praze v umělecké rodině, maminka působila jako primabalerína Národního divadla, tatínek je houslový virtuóz.
  • Vystudovala DAMU.
  • Jezdí na koni a rybaří.
  • Má desetiletou dceru Kateřinu.
  • Vydala čtyři sólová alba.
  • Účinkuje v muzikálech Bídníci, Kat Mydlář, Noc na Karlštejně, v divadelních inscenacích Terasa a A do pyžam!.
  • Vidět jste ji mohli v mnoha televizních inscenacích a filmech jako například Znásilnění nebo Slečna Guru a seriálech Život na zámku nebo Pojišťovna štěstí, momentálně hraje v Cestách domů, natočila mj. filmy Stav ztroskotání, Czech Made Man nebo Hranaři.

Připravila: Monika Seidlová Foto: Tomáš Pánek a archiv FTV Prima