Od rodičů jste dostal v Jevanech domek, ve kterém jste vyrůstal. Upravil jste si ho nějak podle svého?

Ještě jsem žádné změny neprovedl, a to už tam bydlím velmi dlouho. Pořád jsem to odkládal, ale letos už se do toho pustím.

Požádal jste o radu nějakého architekta?

Požádal jsem o pomoc kamaráda Daniela Dvořáka, ředitele Národního divadla v Brně. Známe se od roku 1995, kdy se podílel na výpravě muzikálu Dracula, a od té doby se přátelíme. Přestěhoval se také do Jevan, kde postavil dva nádherné domy. Takže jedině od něj bych si nechal poradit. Přestavbu jsem si vymyslel sám a pouze si ji nechal od odborníků nakreslit. Žiju tam já, a tak nejlíp vím, co kde potřebuji opravit. S Danem vše konzultuji, protože má dobré nápady a moderní architektonické myšlení.

Musel jste hýbat s nosnými zdmi?

Nemusel, ale nějaké zdi vybourat chci, aby se zvětšil prostor v místnostech. Také plánuji dřevěnou přístavbu, balkon a zimní zahradu. Původně je to chata, takže ji chci upravit na domek – vyměnit okna, zateplit apod. Například v obýváku plánuji francouzská okna až na zem, odkud bude možné vyjít na terasu podél celého obývacího pokoje. Bude ale rozdělená na balkon a zimní terasu. To bude ale až v druhé fázi rekonstrukce. První se bude týkat vnitřku a vysušení sklepa, protože stavba je v kopci a zatéká tam.

ČTĚTE TAKÉ:

Na co budete po rekonstrukci ve svém domě nejvíce pyšný?

Budu pyšný, že jsem se k rekonstrukci vůbec dokopal. Celá vesnice má totiž ze mě legraci, protože každou zimu říkám, že na jaře začnu. Letos už je to ale opravdu nevyhnutelné.

Plánujete třeba i bazén?

Plavání je velmi zdravá záležitost, ale v Jevanech se nachází osm rybníků za sebou, takže ze zdravotního hlediska bazén nepotřebuji. Kdybych o něm uvažoval, tak by mi stačil čtyři metry na šířku a čtyři na délku s protiproudem. Bylo by hezké mít ve spodní místnosti takový bazén a v zimě z něj koukat na zasněženou krajinu, ale to jsou zatím vzdušné zámky. Nejdůležitější je teď základní rekonstrukce.

Co se vám doma naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Splachovadlo na záchodě a opravil jsem ho sám.

Máte velkou zahradu. Kdo vám s ní pomáhá?

Pomáhal mi s ní zahradník, který se o zahradu staral ještě, když dům vlastnili rodiče. Bohužel zemřel, a tak jsem se o ni musel starat sám. Teď se mi ale ozval jeho příbuzný, s nímž jsem se domluvil, že si zase vezme zahradu na starost. Měl jsem s tím opravdu hodně práce a starostí, protože součástí je les.

Musel jste sekat trávu?

Trávy moc nemám, vlastně jen malý prostor před domem. Jenže kvůli tak malému kousku jsem si nechtěl kupovat sekačku, a tak ho sekám kosou. Občas ovšem z pohodlnosti volám kamarádovi, který má sekačku, aby mi plácek přišel posekat.

Rád vaříte, chystáte se pěstovat si nějaké bylinky, rajčata nebo brambory?

Chci si postavit skleník a navézt zeminu, protože v lese je půda kyselá, tam by mi nic nerostlo. Nicméně se do toho pustím až po rekonstrukci domu. Předtím to nemá cenu.

Vizitka:

  • Narodil se ve znamení Blíženců 1. června 1968 v Praze.
  • Po gymnáziu absolvoval Pražskou konzervatoř - operní zpěv.
  • V roce 1995 vyhrál konkurz na titulní roli v muzikálu Dracula, o dva roky později mu vyšlo první sólové album.
  • V roce 1998 získal Českého slavíka.
  • Zahrál si v Troškově pohádce Z pekla štěstí.
  • Nyní ho můžete vidět v Divadle Broadway v muzikálu Kat Mydlář a také v projektu Opera na ledě, který proběhne v říjnu v Praze, Ostravě a Brně. Na podzim pak v muzikálu Bídníci v GOJA Music Hall na Výstavišti.
  • Je rozvedený, manželství s tanečnicí Libuší Haraštovou vydrželo dva roky.

Foto: archiv Divadla Broadway