Samozřejmě se nejedná o klasické stany na kempování, ale spíš o relativně skladnou záležitost určenou primárně pro dětské hry. Většina dospělých si jistě sama vzpomíná, že si takové skrýše (i když často méně sofistikované, neboť si museli vystačit s obyčejnou dekou nebo prostěradlem a stolkem nebo sušákem na prádlo) v dětství také vytvářela.

ČTĚTE TAKÉ:

Koneckonců i tyto dětské stany můžete svým ratolestem na základě vašich vlastních zkušeností vytvořit i sami, chce to jen trochu zručnosti a pár dobrých nápadů. Se zručností vám bohužel nepomůžeme, ale potřebujete-li inspiraci, pak tu pro vás máme několik obrázků, z nichž můžete vycházet.

Pokud zvolíte klasický tvar pyramidy, nebudete mít práci ani příliš těžkou. Stačí vám několik dřevěných kůlů nebo prken (samozřejmě dobře ošetřených, aby se děti nezranily), pevný provaz a nějaké ty textilie. V tomto případě se meze fantazii nekladou a dokonce čím barevnější variantu zvolíte, tím spíš budou mít děti z nového přístřešku radost. Dovnitř pak nezapomeňte dodat příjemný kobereček nebo deku a pár pohodlných polštářků.

Ale již hotové stany určené pro dětské hraní samozřejmě seženete i v hračkářství.