Žijete v bytě na Starém Městě. Předtím jste bydlela s rodinou v Plzni. Bylo zapotřebí nějakých úprav, abyste se mohli do nového bytu přestěhovat?

Žádných úprav nebylo třeba. Potřebovali jsme se ihned přestěhovat, a proto jsme vybírali byt ihned k nastěhování. Jedná se o byt s tržním nájemným. Toužila jsem po bytě na Vinohradech, kde jsem vyrůstala, ale manžel našel krásný byt ve stejné cenové relaci na Staroměstském náměstí, odkud to měl do Plzně blíž, tak jsem se nechala přemluvit. Musel totiž ještě chvíli dojíždět.

Jak je byt velký?

3+1, ale kuchyň je malá. Nic se do ní nevejde. Chybí nám jeden pokoj. Když uklidím, tak to není vůbec vidět.

Jaké barvy a materiály ve vašem bytě převládají?

Byl to první byt, i když není náš, který jsme si chtěli zařídit napořád, a rozhodli jsme se pro koloniální styl. Oběma se nám líbí a myslím, že se nám to povedlo.

ČTĚTE TAKÉ:

Neuvažujete, že se ještě přestěhujete do svého a vezmete si třeba půjčku?

Musel by to být byt podle našich představ. Jenže velikost bytu a lokalita podle našich představ neodpovídá našim finančním možnostem a rozhodně se nechci upsat na hypotéku. Nelíbí se mi žít na dluh. Ve světě není běžné, že každý bydlí ve svém a splácí hypotéku.

Na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Na psací stůl, který jsem koupila manželovi k našemu výročí svatby. Nastěhovali jsme se v říjnu, v listopadu jsme slavili výročí a on odjel na služební cestu do Singapuru. Rozhodla jsem se mu nachystat překvapení a v koloniálním obchodě mu zakoupila psací stůl, pro nějž jsem vybrala místo v pokoji s knihovnou a jídelním stolem. Jenže jako naschvál v této místnosti nejsou křídlové dveře a zhruba o deset milimetrů stůl neprošel. Šikovný pán, který mi ho vezl, čtyři hodiny brousil hrany, aby stůl dveřmi prošel. Byla jsem mu nesmírně vděčná a manžel mou snahu ocenil.

Vyrobila jste něco ve vašem bytě sama? Třeba ušila?

Kdepak, když jdu s Eliškou do dílničky na Staroměstském náměstí, tak jsem za exota, protože nedokážu ani nic rovně vystřihnout. Na ruční práce jsem absolutně levá. Zvládnu tak maximálně přišít knoflík.

Jak máte s manželem rozdělené domácí práce?

Moje pracovní doba je flexibilnější, takže leží všechno na mně. Ovšem, když je potřeba, dá prádlo do pračky a vypere, nebo naskládá nádobí do myčky a umyje ho. Když mi není dobře, tak vyluxuje. Jediné, co nesnáší, je žehlení. Ale kdyby bylo potřeba, tak si košili vyžehlí. Nežila bych s někým, kdo má pocit, že domácí práce musí dělat jen žena. Několikrát mi nabízel, že klidně někoho najmeme, ale nechci si pustit nikoho cizího do bytu. Asi by bylo uklizeno líp, ale takhle má Eliška zajištěnu imunitu.

Co se v bytě naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Praskla žárovka a manžel ji vyměnil.

Vizitka:

  • Narodila se 7. června 1978 v Praze.
  • Vystudovala hereckou konzervatoř a teorii kultury na FF UK.
  • Nyní natáčí nový seriál pro televizi Nova Doktoři z počátků. Vidět jste ji mohli také v seriálech Nováci, Proč bychom se netopili, Nemocnice na kraji města – nové osudy, a ve filmech Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, nebo Tady hlídám já.
  • Hodně se věnuje dabingu, za který získala v roce 2004 Cenu Františka Filipovského.

Foto: archiv TV Nova, archiv ČT, archiv Magic Box