Žijete v pražském bytě 2+kk s balkonem. Podílel jste se nějak na stavbě?

Vůbec, nejsem na to šikovný. Baví mě akorát chodit po hobbymarketech a obdivovat vrtačky. To je všechno. Jednou jsem si v IKEA koupil jednoduchou skříň, kterou jsem montoval čtrnáct dní. Díry do skříně jsem vyvrtal o pár milimetrů dál. Pak jsme se bál, abych ve zdi nenavrtal nějaký kabel, tak jsem místo šesti děr vyvrtal jen tři. Přítelkyně o mě měla strach. Říkala: „Hlavně si neubliž. Víš, že musíš být v divadle v použitelném stavu.“ Také jsme spolu malovali. Její stěna je krásně bílá, moje čmouhatá. Zásadně nerozjíždím žádné velké akce, protože k tomu nemám dispozice.

Jak je byt velký?

46 m² a splácím ho mamince.

Co považujete za velké plus ve vašem bytě?

Dobře se mi v něm spí. Koupil jsem si zdravotní matrace a od té doby zalehnu a spím. Vůbec se v noci nebudím. Investice za matrace se opravdu vyplatila.

ČTĚTE TAKÉ:

Chystáte se ještě si něco pořídit?

Spoustu věcí, zatím mám jen koupelnu a kuchyň. Je to spíše holobyt. Teď pracuji na knihovně, pak přijde na řadu další vybavení, předsíň…

Pěstujete nějaké květiny?

Protože s přítelkyní moc rádi vaříme, zasadili jsme spolu bylinky, ale ještě nevyrostly. Zatím se o ně pečlivě starám. Jsou v květináči na parapetu. Také jsme si koupili sazenice dýně a cukety, protože přítelkyně umí úžasnou dýňovou polévku. Předpěstovali jsme je v obýváku a v květnu vysadili na chalupě, kde je výborná půda.

Jak s přítelkyní nejraději trávíte volný čas?

Baví nás procházky přírodou s labradorským retrívrem, kterého má přítelkyně u rodičů. Nebo chodíme do kina. Také rádi cvičíme.

Chodíte cvičit spolu?

Přítelkyně chodí na pilates v Liberci a já do posilovny v Praze. Poznali jsme se, když jsem byl v Liberci v angažmá. Přišla se podívat na představení. Nemáme to úplně jednoduché, když každý žijeme jinde, ale důležité je, že si pět let stále rozumíme.

Plánujete děti?

Určitě, ale zatím na nich nepracujeme. Ještě je to v rovině povídání a plánování.

Vizitka:

  • Narodil se 27. března 1981 v Praze.
  • Vystudoval DAMU, obor činoherní herectví.
  • Byl čtyři roky v angažmá v libereckém Divadle F. X. Šaldy, působí v pohybovém divadle Veselé skoky, hostuje v Divadle Na Jezerce a ve Studiu Dva.
  • Vidět jste ho mohli v seriálech Ulice, Dobrá čtvrť, Ach, ty vraždy! Teď natáčí seriál Doktoři z Počátků a objeví se také v nových filmech Křídla Vánoc a Donšajni.

Foto: archiv Václava Jílka, TV Nova a ČT