Zhruba rok žijete se synem Kristiánem v pražském bytě. Co rozhodlo při jeho výběru?

Vybírala jsem si podle lokality, kde jsem si přála žít. Měla jsem velké štěstí, protože jsem kdysi bydlela v bytě ve Slovanském domě, kde se mi moc líbilo. K domu patří francouzská zahrada a vůbec si nepřipadáte, že jste v centru. Vyloženě jsem šla po této lokalitě a naštěstí zde byl jeden byt volný, takže jsem ho ihned vzala. Jinak velmi často jezdíme se synem k rodičům, kteří mají domek za Prahou. Také jsme místo vybírali společně s rodiči podle lokality. Přáli jsme si směr na Brno. Byl to zhruba čtvrtý pozemek, který jsme navštívili, u lesa, kde končila silnice, a tudíž tam nikdo nejezdil. Hned jsme se shodli, že toto je místo, kde chceme všichni relaxovat. Poté jsme tam nechali postavit kanadskou dřevostavbu.

ČTĚTE TAKÉ:

Pěstujete tam něco?

U nás se o zahrádku stará spíše moje maminka. Pěstujeme jahody, dokonce i lesní. Přinesli jsme si je z lesa a krásně se rozrostly. Dále máme třešeň, maliny, rybíz, kanadskou borůvku. Moc mě baví chodit okolo a trhat si, na co mám zrovna chuť. Takže já jsem spíše konzument. Samozřejmě maminka pěstuje i kytičky, takže máme doma malou botanickou zahradu. Odborníci z průhonického parku k nám chodí obdivovat sekvoje, které nám asi díky půdě rostou neobvykle rychle. Je to taková naše rarita.

Když se doma něco rozbije, kdo to opraví?

Tatínek. Naposledy se nám rozbil filtr u bazénu.

Zpátky ale k vašemu bytu. Na co jste v něm nejvíce pyšná?

Na celkovou atmosféru. Abych se v bytě cítila dobře, jsou pro mě důležité světlo (hodně světla a večer teplé tóny umělého osvětlení), vůně a muzika. Jsem spíše přes vjemy. Není to tedy o kusu nábytku. Vůbec v celém domě vládne příjemná atmosféra a každý, kdo ke mně přijde, je spokojený a líbí se mu tam. Těžko se to popisuje.

Bylo zapotřebí nějakých úprav, než jste se mohla nastěhovat?

Ne, nic jsem nepředělávala. Stejně mám byt jen na přespání, když jsem v Praze, protože většinu času trávím v domku u rodičů.

Zapojujete syna do domácích prací? Pomáhá vám s něčím?

Baví ho vaření, hrozně rád krájí. Je to nebezpečné, ale dávám na něj pozor. Co ho ovšem nebaví, je úklid. To se však dá u kluka předpokládat, ale snaží se.

Vizitka:

  • Narodila se 9. června 1978 v Brně, kde vystudovala soukromé gymnázium.
  • Od čtyř let chodila na LŠU na hodiny zpěvu, klavíru a hudební nauky. Od 9 let působila v dabingu.
  • V roce 1993 vyhrála konkurz do hudebního pořadu ČT1 "Jak se rodí hvězdy" a díky úspěchu vzápětí vydala první desku Gabriela - Hledej lásku.
  • Moderovala televizní pořad Prásk, hitparádu Eso, Českého slavíka a naposledy Top Star.
  • Se svou druhou deskou Rebeka - Mý druhý já se v anketě Český slavík 2003 stala Objevem roku a mezi zpěvačkami se umístila na 8. místě.
  • Poté vydala ještě alba Rebeka – Flash a Gabriela.
  • Je rozvedená s podnikatelem Josefem Koktou, s nímž vychovává šestiletého syna Kristiána.

Foto: archiv Gábiny Partyšové a FTV Prima, titulní foto ČTK