Pro dlouhé večery

Nevyzpytatelný podzim s námi každoročně hraje rošádu. Sluncem provoněné dny plné zlatavého listí mění na dny pochmurné a deštivé. V takovou chvíli se snažíme volný čas vyplnit smysluplnými aktivitami. Proč neprožít jeden z takových podvečerů ve společnosti svých přátel po boku plně funkčního destilačního přístroje s nerez doplňky z produkce sklářské firmy DT GLASS.

Během krátké doby si touto “destilační hračkou” můžete vydestilovat z červeného či bílého vína koňak. Metoda je velmi jednoduchá. Pomocí nálevky naplníte varnou baňku do poloviny červeným nebo bílým vínem a vložíte teploměr. Chladicí nádobu naplníte po okraj studenou vodou. Do kahanu nalijete syntetický líh, zapálíte knot a vložíte ho pod baňku. Teplota by neměla přesáhnout 80 - 90 °C. Poté, co několik prvních kapek destilátu vylijete, budete destilovat s radostí a na „zdraví“.

Proces destilace trvá pouze několik minut. Své oblíbené víno „archivujte“ v designové zrecyklované lahvi vyrobené z klasického bílého a zeleného skla, která vznikla na základě procesu tavení. Cena destilačního přístroje je 1 649 Kč. Cena lahve na víno 169 Kč.

Pro tmavé noci

Lampička na stole má někdy osvětlovat jen malou část a někdy by měla osvětlovat větší prostor. Jak to ale udělat? Jednoduše. Průmyslový designér Mugi Yamamoto na to přišel, a přitom to nebylo nic tak obtížného. Dokonce to jde snadno vyrobit. Stačí standardní prodávané diodové pásky rozebrané ze silikonu, které umístíte do formy a zalijete pryskyřicí. Vytvoří se jakási polokoule, která jednoduchým přecvaknutím mění úhel světla. Návod najdete zde. Jednoduché, praktické a vtipné!




Pro děti k sežrání

Taky jste chtěli mít jako děti nějaké místečko, které by bylo jen vaše. Místečko na zahrabání, na trucování, hraní a zábavu? My to našli. Na Tuli jsme našli Obludu. Tedy Obludöö. To je totiž mírumilovný sedací vak ze Slovenska, který poslouží jako skvělé a vtipné útočiště pro všechny děti. Můžou si na něm hrát na bunkr, odpočívat, dívat se na své oblíbené pohádky nebo se schovávat před čočkou k obědu. A jsme si jistí, že vaše děti si najdou i další ztřeštěné využití.

Šikovnost sedacího vaku dosvědčuje i ocenění z mezinárodního veletrhu Nábytek a bydlení, kde vyhrál první cenu v kategorii Doplňky k nábytku, bytový textil. Cena 4599 Kč.

Pro útěk od zimy

Taky nemáte rádi zimu? Plánujete zimní azyl v některé „letní“ zemi? Tak pozor na váhu zavazadel. Ty opalovací krémy něco váží, a až se budete vracet, mohlo by se stát, že všechny ty dárečky budou vážit víc, než letecká společnost bude akceptovat. Ideálním řešením je předejít problémům a zvážit si kufry v klidu domova. S praktickou váhou Sencor SLS 900WH to zvládnete rychle a jednoduše. Stačí jenom protáhnout nylonový vážicí popruh držadlem zavazadla a poté nadzvednout váhu i s připevněným kufrem, hmotnost se okamžitě ukáže na displeji. Digitální váhu Sencor SLS 900WH lze samozřejmě použít i při mnoha dalších příležitostech. Potřebujete zvážit poštovní balík, košík jablek nebo se chcete pochlubit hmotností zrovna chycené ryby? Není jednodušší řešení. Váživost je do 50 kg. Cena 299 Kč.