Šest let záruka

Motor vysavače se šestiletou zárukou je solidní eso v rukávu značky Sencor. Model SVC 8 Tizio přitom stojí jen 2 499 Kč. Jde o sáčkový vysavač, který má navíc několik dalších zajímavých předností. Sedmistupňová filtrace vzduchu filtry HEPA spolehlivě zachytí všechny roztoče i jejich výkaly, takže je ideální pro alergiky. Zaujala nás také funkce Soft Start, která umožňuje vysavači pomalý náběh, a nikoli šokový start na plný výkon, navíc nezatěžuje elektrickou síť.

Malé, ale šikovné

Ruční vysavače Electrolux Rapido se už prodávají dlouho. Nová generace je však ještě o 10 % výkonnější. Kolečka, která byla součástí i předchozích modelů, jsou nyní z gumy, takže nic nepoškrábou. Špičkový 12voltový model Rapido ZB5112 vydrží silně vysávat až 15 minut. Modely ZB6106WD, ZB6106 a ZB5104WD můžete také využít jak pro suché, tak i mokré vysávání.


I když je plný, stále saje

Tento měsíc přináší Philips do obchodů novou řadu sáčkových vysavačů PerformerActive FC865x. Ty díky technologii Airflow Max a silnému motoru udržují maximální sací výkon bez ohledu na zaplnění prachového sáčku. Speciálně tvarovaná prachová komora o kapacitě 4 litrů maximálně urychluje proudění vzduchu. Prachový sáček se zde otevírá rovnoměrně, a v kombinaci s výkonným motorem tak získáváte nejvyšší sací výkon, i když se sáček již plní. O stavu naplnění informuje indikátor.

Součástí řady je šest modelů lišících se úrovní příkonu, sacím výkonem, rozsahem příslušenství a barevným provedením. Doporučené ceny začínají přibližně na 2799 Kč a končí na 3799 korunách.

Nežere

Nový sáčkový vysavač Concept VP 8130 FOCUS ENERGY SAVER má spotřebu energie jen 1000 wattů, ale poskytuje sací výkon 25 kPa. Této účinnosti je docíleno moderní konstrukcí lopatek sací turbíny, a sací výkon je tak srovnatelný s jinými vysavači s příkonem 2200 W. Svému majiteli vysavač dokáže ušetřit až 40 procent energie. Díky pětistupňové filtraci a HEPA filtru 11 pro zachycení mikroskopických částí prachu má vysavač i vysokou filtrační schopnost. Kapacita sáčku vysavače VP 8130 FOCUS ENERGY SAVER je 3,5 litru a o jeho plnosti informuje indikátor umístěný na těle vysavače. Zajímavá je i speciální nezničitelná hadice vyztužená textilním vláknem.

O kilo lehčí

Další novinka od Electroluxu už je o něco větší. Jde o klasický vysavač s již klasickým jménem UltraOne. Ten už je na trhu také dlouho. Ale jelikož má tradici a v minulých letech sbíral ocenění v různých testech, tak nebylo zapotřebí jej měnit. Nová generace, kterou poznáte podle moderního ovládání a tlačítek na stranách (můžete je tak lépe ovládat nohou), je především o kilogram lehčí. A to je u vysavačů opravdu hodně velký pokles hmotnosti. Také dostal novou efektivní AeroPro™ Extreme hubici. Proudění vzduchu od hubice k jejímu konci je v UltraOne dobře uzavřeno a optimalizováno tak, aby umožnilo vysoce účinné vysávání. Nová AeroPro Extreme hubice je navržena tak, aby dokonale sbírala prach z jakéhokoli povrchu.

Všechno při ruce

Samsung představil hned několik nových vysavačů. Nás zaujal nejlepší z nich - VC20F70HUCC. Sice stojí neskutečných 10 490 Kč, ale zato je to machr. Bezsáčkový vysavač zvládne dokonale vyčistit vzduch, který společně s prachem vstupuje dovnitř. Díky pěnovému omyvatelnému filtru na výstupu a speciálnímu systému několika desítek malých turbocyklonů je vyfukující vzduch z vysavače čistý s účinností 99 %. Ale hlavně nás zaujala konstrukce stroje. Kolečka jsou vůči tělu na kloubu, takže se vysavač pohybuje jistěji a nenaráží do nábytku a stěn. Na hubici může být připojena speciální násada, kde je přímo vestavěna plochá štěrbinová hubice a hubice s kartáčem na nábytek. Další vychytávkou je ovládání stroje na madlu a také senzor nepořádku, který ukazuje, zda nasávacím otvorem ještě stále prolétá prach, nebo zda je už místo vyčištěné.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com