Svátek svatého Valentina je výborná příležitost, jak si zpestřit zimu. Můžete ho ignorovat a prohlašovat jej za americký import, ale mnohem lepší je, vychutnat si ho co nejlépe. Vynikajícím řešením je nějaký výlet; aby to nebylo moc daleko a taky aby to nebylo úplně za humny. Bavorsko, největší spolková země v Německu, takové podmínky splňuje ideálně.

Hýčkání s certifikátem

Ty nejlepší bavorské wellness hotely poznáte podle certifikátu TÜV (technického kontrolního sdružení). Komerční značka WellVital se takto certifikuje od roku 2012. Takové hotely a lázeňská zařízení se vyznačují vyšší kvalitou lázeňských služeb a wellness procedur. S velkou oblibou využívají nejrůznější regionální zdroje – bylinky, seno a chmel. Vyzkoušejte některé zvláštní regionální procedury.

ČTĚTE TAKÉ

Postel v seně

Oblast Allgäu se může pyšnit místy, kde se vyskytuje velké množství rostlin s léčivými účinky: bolševník, pryskyřník, třezalka tečkovaná, šťovík a jitrocel… Jsou jich desítky druhů. Můžete si vyzkoušet jejich účinky prostřednictvím léčivého sena. Nezapomenutelným zážitkem je například postel na seně: éterické oleje, charakteristická vůně a především bezprostřední kontakt sena s pokožkou působí blahodárně, relaxačně a očistně.

Až po vrcholky smrků

Lesy přírodního parku Franský les jsou jedinečným přírodním zážitkem. Pryskyřičná vůně má velmi působivé účinky: osvěžuje tělo a čistí mysl. I lesní aroma je součástí wellness procedur. Jehličí ze smrkových lesů je dokonce považováno za jeden z regionálních produktů. V zimě jej oceníte zejména při saunování.

Odpočinek v zeleném zlatě

Léčivé a blahodárné účinky chmele využívali lékaři již ve středověku. Tato tradice existuje dodnes zejména v oblasti Hallertau, kde se chmel pěstuje ve velkém. Místní lidé mluví o „zeleném zlatě“. Chmel je oblíbený hlavně pro své uklidňující účinky. Můžete vyzkoušet masáže chmelovým olejem nebo koupele v pivě.

Exkluzivní svět obchodů

Jistě vás zláká i nákupní vesnice v Ingolstadtu, kde je více než 220 outletových butiků. Nakoupíte tady, cokoli si jen umíte představit: oblečení, boty a tašky, šperky, doplňky a kosmetiku s celoročními slevami. Nejsou tu samozřejmě jen ty butiky, ale i další důležitá infrastruktura: parkování, turistické informace, restaurace, kavárny, bankomaty. Pokud budete chtít využít hromadné dopravy, tak můžete jet autobusem z Mnichova nebo z Norimberku.