Vyrůstala jste jako dítě v domě, nebo v bytě?

Narodila jsem se do velkého domu, ale zhruba v jedenácti letech nás vystěhovaly úřady na sídliště, což byl pro mě velký šok. Tehdy jsem se rozhodla, že až se budu starat sama o sebe, tak chci bydlet v domě. To, co ve mně zanechalo dětství v paneláku, se nedá vypovědět. Šla jsem si za svým rozhodnutím a skutečně postavila dům. Jenže ve chvíli, kdy jsem ho dostavěla, jsem se dala dohromady se svým nynějším manželem, který má svůj dům přímo v centru Bratislavy, takže žijeme u něho. Odtamtud je všechno velmi blízko, takže nebylo co řešit. Sice jsem postavila dům, ale život se může změnit vmžiku sekundy a mně se změnil.

A co vaše tři kočky? Vzala jste si je s sebou?

Samozřejmě. Na zahradě jsem jim nechala postavit malý domek. V létě v něm pořádáme večírky, ale v zimě je jen jejich. Jsou šťastné, že mají k dispozici velký dvorek. Jen kocour se často toulá, je nekastrovaný, tak zřejmě obhospodařuje všechny kočky v okolí. Dělá mi starosti, když se vrací porvaný.

Upravila jste si nějak dům k obrazu svému?

Musela jsem ho zmodernizovat. Také jsme přemístili ložnici úplně do jiné místnosti. Sklad jsme vystěhovali a přestavěli na další obývací místnost. Hodně věcí ještě prošlo změnou. S novou duší v domě je potřeba nových změn.

ČTĚTE TAKÉ:

Jak jste si dům zařídila?

Mám ráda modernu. Vůbec neholduji starožitnostem, ale ty tam naštěstí ani nebyly. Líbí se mi kombinace kovu, skla a dřeva. Postupně všechno měním do tohoto stylu. Momentálně je tam ještě nevyužitá veranda, kterou bychom chtěli přestavět, a dům rozšířit. S mojí garderobou a všemi mými věcmi už se tam totiž pomalu nevejdeme. Také plánujeme ještě další zahradní altánek.

Na co jste ve vašem domě nejvíce pyšná?

Ráda bych teď hovořila o domě, který jsem sama postavila. Pomáhal mi s ním spolužák, který je sochař a výtvarník. Všechny dlaždičky vlastnoručně pokládal, vyrobil tam krásnou prosklenou stěnu, nebo nádherný krb, který je doslova umělecké dílo. Je tam všechno, o čem jsem vždy snila. Každý, kdo do domu přijde, tak cítí, že je v něm duše. Vypiplala jsem si ho. Jezdím tam, když mám volno a chci si odpočinout. Občas tam i přespím. Naposledy jsem se zaměřila na zahradu, s níž mi pomáhají sousedé, kteří tomu rozumějí. Je tam spodní voda, tak museli vysadit rostliny, kterým to nevadí. Pěstuji řadu exotických rostlin. Všichni kroutí hlavou, jak tam mohou růst.

Není pro vás náročné starat se o dva domy? Nechcete ten svůj třeba pronajmout?

V žádném případě ho nechci pronajmout ani prodat. Je přesně podle mých představ, funglovka. Nechci v něm žádné cizí lidi.

Jak máte s manželem rozdělené domácí práce?

O domácí práce se starám, když jsem doma. Ze všeho nejvíce mě baví vaření. Na úklid máme paní, protože sama bych to nezvládala, jelikož jsem hodně na cestách. Manžel má na starosti úklid časopisů a knih. Oba jsme totiž velcí čtenáři a kupujeme snad všechny časopisy, které vycházejí. Nejen slovenské, ale i české a maďarské. Samozřejmě se tam kupí, takže manžel jednou týdně sedne a roztřídí je, co se může vyhodit a co ne.

Zmínila jste vaření. Co všechno zvládnete uvařit?

Úplně všechno, ať už z hlavy, nebo z kuchařky. Je to pro mě velké hobby. Jen je problém, že to nemá kdo jíst. Manžel si stěžuje, že tloustne, a můžu za to já. Neumím totiž vařit jen pro dva, vždycky je toho trochu víc.

Máte nějakou sbírku?

V domě, který jsem postavila, mám obrovskou sbírku koček v nejrůznějších provedeních – ze skla, hlíny, porcelánu, železa apod. Pravidelně je dostávám jako dárky k narozeninám, svátku, po koncertě… Mám je vystavené po celém domě a jsou v různých velikostech.

Vizitka:

  • Narodila se 13. října 1965 v Žilině.
  • Studovala na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě a také se účastnila pěveckých kurzů Carla Bergonziho a Maria Melaniho v Itálii.
  • Byla sólistkou Opery Slovenského národního divadla v Bratislavě.
  • Zpívá ve dvanácti světových jazycích a vystupovala v mnoha zemích světa, v USA, Německu, Rakousku, Belgii, Dánsku atd.
  • Nyní zasedá v porotě Česko Slovenský X Factor.
  • Vydala CD s názvem Sisa, které obsahuje jak její vlastní písně, tak i některé muzikálové melodie.
  • Podporuje projekt na záchranu a ochranu zvířat.

Foto: FTV Prima