Bydlíte v rodinném domku v Praze. Kolik jste jich navštívila, než jste si vybrala?

Rozhodovala jsem se dlouho, ale nakonec zvítězil malý domeček ve staré zástavbě Prahy 6. Vzhledem k tomu, že dům byl z první republiky, úpravy byly nutné.

Pomáhal vám s nimi architekt?

Vzhledem k tomu, že mým oborem je muzika, tak jsem svěřila úpravy do rukou odborníka. Dům je zařízen tak, abychom se tam cítili dobře, převládá písková a cihlová barva v kombinaci se dřevem.

ČTĚTE TAKÉ:

Co všechno jste musela upravovat?

Museli jsme zasáhnout do velikosti interiéru a využít každý skrytý kout k bydlení. To se nám myslím velmi podařilo a vznikl velmi milý zateplený rodinný dům.

Jak velký je váš dům? Máte třeba pokoj pro hosty?

Myslím, že máme středně velký rodinný dům s pár místnostmi, ale hosté by se určitě také vešli, i když bych jim musela propůjčit svoji pracovnu.

Na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Mám moc ráda výhled do zahrad kolem a atmosféru prostředí.

Chystáte si ještě něco pořídit nebo změnit v nejbližší době?

Vzhledem k tomu, že jsem stále na koncertech, tak na změny nemám moc času.

Pěstujete doma nebo na zahradě nějaké kytičky?

Kytičky mám moc ráda, ale vzhledem k častým cestám si mohu dovolit spíše takové, které nepotřebují dennodenní péči. Mám ráda kosodřeviny různých barev a odstínů, připadám si potom jako v lese, a to mi dělá dobře na duši. Když prostřídám jehličnany občas s nějakou azalkou nebo kvetoucím rododendronem, jsem úplně spokojená.

Jak máte s manželem rozdělené domácí práce?

Jsme moderní domácnost a každý dělá to, co umí, nebo co je zrovna potřeba zařídit...

Kdo třeba vaří?

Vařím já, ráda a často. Každou volnou chvíli bych ráda trávila v kuchyni. Jsem velký jedlík, tak kuchyně je mým oblíbeným místem v domě. Miluji českou kuchyni, ale oblíbila jsem si i italskou, indickou nebo thajskou...

Máte doma nějakou sbírku?

Nejsem sběratel systematický, ale ráda si ponechávám věci, ke kterým mám emoční vztah. Jsou to například staré gramofonové desky, které si čas od času ráda pustím, nebo fotografie a jiné drobné předměty. Připomínají mi různé pěkné události, nebo evokují vzpomínky na různá setkání.

Přemýšlíte, že se do budoucna ještě přestěhujete?

Zatím o tom neuvažuji, líbí se mi bydlení ve městě, ale uvidíme, co přinese budoucnost.

Vizitka:

  • Narodila se 14. února 1954 v Praze.
  • V roce 1976 absolvovala studium kytary na pražské konzervatoři, kde byla studentkou profesorů Štěpána Urbana a Milana Zelenky. Poté byla několikrát na kytarových kurzech ve Francii.
  • Do živějšího a trvalejšího povědomí se dostala díky spoluprací s Karlem Zichem a skupinou Flop.
  • Od roku 1984 vystupovala s vlastní skupinou Domino.
  • Své první a velmi úspěšné album Zamilovaná vydala v roce 1982 a hned za něj získala Zlatou desku.
  • Její poslední album vyšlo na konci roku 2013 a má název Concertino Live. Jedná se o záznam koncertu z Masarykova nádraží v Praze.

Foto: Universal Music