Kolik domů jste navštívila, než jste si vybrala?

S manželem jsme navštívili asi patnáct domů a rozhodujícím faktorem pro nás byla nakonec zahrada. Jsme totiž zvyklí pěstovat poměrně dost rostlin. Navíc máme ještě malé děti, pro které je zahrada skvělá. Mohou se zde pořádně vyřádit.

Bylo zapotřebí nějakých úprav?

Dům jsme kompletně rekonstruovali. Zůstaly tam pouze obvodové a nosné zdi, takže charakter domu jsme zachovali. Rekonstrukce proběhla včetně zateplení, nové střechy apod. Okna jsme také vyměnili, ale tvar zůstal stejný. Také jsem trvala na tom, aby byly ze dřeva.

ČTĚTE TAKÉ:

Pomáhal vám s rekonstrukcí architekt, anebo jste si poradili sami?

Architekta jsme neměli, jelikož jsme dům nechávali v původní podobě. Nebyl potřeba.

V jakém stylu jste si dům zařídili?

Dům máme v tzv. užitném stylu. Je vybaven tím, co se nám líbí, ale není nám líto, že to děti zničí nebo pomalují. Máme tam ale i pár klasických kousků. Oficiálně budeme dům zařizovat až poté, co děti vyrostou.

Na co jste ve vašem domě nejvíce pyšná?

Na zahradu. Ta se nám opravdu povedla. Máme tam prostor jak na pěstování ovoce a zeleniny (rajčata, lilky, okurky, dýně, tykve), tak na hraní. Pořídili jsme si i malý padesáticentimetrový bazének pro děti.

Vyrobila jste si v domě něco sama?

V podstatě jsme vlastnoručně dělali úplně všechno, od plotu počínaje po venkovní sezení konče. Navenek mi přijde nesmysl něco kupovat.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Naposledy se rozbila houpačka, protože na ní děti tak řádily, až ji urvaly i s kusem větve ze stromu. To jsme samozřejmě ihned bez problému opravili.

Máte doma nějakou sbírku?

Svoji vlastní žádnou nemáme, ono se to při dětech ani moc nedá. Avšak po dědečkovi jsem podědila sbírku známek, ale ta se nedá považovat za moji.

Jak máte s manželem rozdělené domácí práce?

Oba dva jsme docela dost pracovně vytížení, takže to nijak rozdělené nemáme. Kdo dřív přijde, ten dřív pracuje. Možná jen manžel je vrchní kuchař a já mám na starosti pomocné práce.

Přemýšlíte, že se do budoucna ještě přestěhujete?

Určitě ne. Myslím si, že tady je to konečná. Tady jsme spokojení a naše děti také.

Vizitka:

  • Narodila se v Litoměřicích 12. září 1978.
  • Vystudovala střední pedagogickou školu se zaměřením na rodinné obory.
  • Moderovala reality show na Nově Big Brother, pořady na Primě jako třeba Extra, Nekonečná šance a Top Star.

Foto: archiv FTV Prima