Nechávali jste si radit od nějakého architekta se zařizováním vašeho domu?

Dům jsme kupovali tzv. na klíč, zbýval jen interiér. Na to jsme nikoho nepotřebovali. Síma je člověk, který má neuvěřitelný cit. A vlastně celý domov zateplila věcmi. I velká terasa s pergolou je její nápad. Původně jsme měli jen takový metrový dřevěný čtverec u vstupu. Nejdřív jsem si myslel, že to bude strašně velké, že vlastně zaděláme zahradu, kde může být tráva. Pak jsem zjistil, že to je v létě ideální místnost.

Vlastně je to takový druhý obývák...

Obývák, kuchyň a herna dohromady. Od května do konce září jsme vlastně neustále venku. Vybudovali jsme si posezení, máme tu televizi, naše malá tady blbne, máme tu třeba i pingpongový stůl. A i když prší, tak můžete posedět, dát si doutník. Takhle můžeme být venku, i když zrovna není ideální počasí.

ČTĚTE TAKÉ:

Letos v létě, po pěti letech od nastěhování, přibyl i bazén. Konečně máte ideální domov. Jste spokojený, nebo ještě chystáte nějaké změny?

Dům rozhodně není ideální. Aktuálně se vztekáme s bambusovými podlahami, musí se 3x do roka napustit olejem a rozleštit, a i přesto je dneska podlaha po pěti letech v absolutně příšerném stavu. Zralá na výměnu! Do super designové kuchyně se mi zase nevejdou hrnce ani vysoké skleničky. S terasou byly na začátku taky problémy, nejdřív jsme tady měli 2 roky dřevo, ale pak se začalo kroutit, šednout a praskat a malá měla pořád zadřené třísky. Náhodou mi pak soused řekl o dřevoplastu WPC, ze kterého má terasu, a dnes ji máme i my. K bazénu jsme si ji pořídili rovnou, protože je absolutně funkční, odolá dokonce i chloru a sluníčku a hlavně neklouže ani mokrá. Třísku jsme od té doby neměli jedinou. Navíc mě potěšilo, že je od českého výrobce, protože rád podporuji české značky.

Jak si představujete ideální odpočinek?

Hodně jezdíme na kole, s malou stoprocentně. Simča teda míň, to přiznám, ale já s malou mám už asi v tuhle chvíli 280, 300 km najeto. Když jdeme 3x za týden na výlet, tak uděláme 3 x 25 km průměrně. Malá je trošku unavená, ale zvládá to. A já se snažím i hodně cvičit. Chodím do posilovny, to mě baví. Když je sezona a mám třeba 25 představení za měsíc, tak to jsem zase raději doma.

K létu patří neodmyslitelně grilování. Jako vyhlášený kuchař určitě často grilujete...

Nejsme vyloženě lidi, kteří by každý den seděli a grilovali – to ani nejde, ale fakt je, že máme rádi návštěvy a baví nás. Takže Síma má občas takzvanou holčičárnu a já mám občas chlapčičárnu. Ale většinou přijdou kamarádi, kteří mají stejně staré děti, takže to tak nějak skloubíme dohromady.

Prozradíte nám nějaký svůj letní recept?

Nejsem žádný experimentátor, vlastně bych netvrdil, že mám nějaký svůj vlastní recept. Mám sbírku kuchařek, z kterých si vyberu, na co mám zrovna chuť. Naházet si do jídla, co vás zrovna napadne, to není vaření. To se dá v nouzi, ale vždycky to musí mít nějaký tvar, nějaký řád. Já mám nejradši brynzové halušky, a pak českou kuchyni. A pak máme opravdu strašně rádi těstoviny, italskou kuchyni a k tomu pečený lilek a saláty.

Vizitka:

  • Narodil se 26. května 1967 v Hradci Králové ve znamení Blíženců.
  • První velkou rolí byla role mladého vojáka Tomáše v televizním seriálu Chlapci a chlapi.
  • Mezi další patří role ve filmech: Pták Ohnivák, Vekslák a mnoho dalších rolí v seriálech, jakou jsou Velmi křehké vztahy a Rodinná pouta.
  • Postavil a řídil vlastní restauraci a dabingové studio.
  • Se svou o 11 let mladší přítelkyní Simonou (TV produkční) mají dceru Claudii. Žijí spolu víc než 12 let.
  • Je synem herce Miroslava Zounara, maminka je lékařka.
  • Typickou jizvu na levé tváři si přivodil, když jako malý boboval a roztrhl si tvář o ostnatý drát.

Foto: WPC-WOODPLASTIC, a. s.