Jmenuje se Perivolas Oia Santorini a bývala to původně soukromá rezidence. Posléze ale byla prodána a upravena pro hotelový provoz. Zachovává tedy příjemnou sevřenost, malou rozlohu a nevelký počet hostů, takže se návštěvník nemusí cítit jak na chorvatské pláži.

Zajímavé na celém objektu je to, že je inspirován kykladskou kulturou. Jednotlivé části jsou postaveny místním architektem a také kutilem, který využil místních materiálů a postupů, takže vznikl opravdu zajímavý objekt. Organické a hladké tvary připomínají spíš jeskyně, ale jde o skutečně postavené domy. Jejich výhodou je to, že udržují uvnitř příjemný chládek i za nejteplejších dní, kdy slunce zpříma pálí celý den na celý ostrov, na kterém je hotel vystavěn.

Z nádherného nekonečného bazénu je možné koukat na Egejské moře, které se mění každým okamžikem, jak na něj dopadá slunce, vítr čeří vodu a lodě vytváří bílé stuhy vodních brázd. Kdo chce, může odpočívat ve stínu květin na terasovitých zahradách, nebo si může jít odpočinout na rybářskou loď, která patří hotelu. Neváhejte a zajeďte si na řeckou dovolenou

Související články