Záleží na vás, jak moc chcete divočinu zažít. Ne nenutíme vás si sem přivézt stan a spát s puškou vedle sebe. Naopak. To, co vám dnes představíme, je velmi příjemné, a přitom tak neuvěřitelně těsně na přírodu napojené ubytování, že na Tripadvisoru se to hemží hodnoceními typu „ze spánku nebylo nic“. Jenže proč se tu nikdo nevyspí? Podívejme se třeba na Chalkley’s Treehouse.

Jde o stromový dům pod hvězdami (na hlavním obrázku), kde sice nebudete mít tekoucí vodu, ale zato tu budete opravdu uprostřed přírody. A to tak blízko, že si ji budete vychutnávat všemi smysly. Stromový dům má zde smysl – ochraňuje turisty před divokou zvěří, a přitom poskytuje neuvěřitelný výhled do okolí. Takže se můžete probudit třeba uprostřed stáda nosorožců, které se bude pod domem pást.

I když tu není tekoucí voda, nemusíte se bát, že by tu nebyl komfort. V ceně je večeře přivezená správci parku v piknikovém koši. V ceně je i pití a také snídaně. Opět ji přivezou terénním autem až k vám. Na stromě je i chemická toaleta. A proč se tu nikdo nevyspí? Protože celou noc pozorují neuvěřitelné hvězdné divadlo nad hlavou a poslouchají zvuky z buše, které jsou až ohlušující.

Tento dům je pojmenovaný po zakladateli parku Guy Aubrey Chalkley. Byl to lovec, který v roce 1933 skoupil pozemky a založil vlastní Kruger National Park. A i když to byl povoláním lovec, je o něm známo, že ve své rezervaci nikdy nepozvedl pušku proti jakémukoliv zvířeti.

Kdo nechce být přece jen až tak blízko přírodě a chce si užívat více komfortu, jsou pro něj připraveny další místa k pronájmu. Ivory, Tinga, Narina a River Lodge, to jsou luxusní domy plné světla, pohodlí a krásných výhledů, které však jsou chráněné proti divoké zvěři v daných místech. Jsou zde bazény, luxusní koupelny a třeba i Wi-Fi signál. Tady se můžete ubytovat i s dětmi (nad 10 let). Bude tu o vás kompletně postaráno. Samozřejmě, že součástí takového pobytu jsou vyjížďky do rezervace, procházky se zkušeným průvodcem nebo dokonce i výlety pro děti, kdy jim lovci budou vyprávět o přírodě, zvířatech, budou je učit rozpoznávat stopy…