Pobřežní parcely jsou na Korsice, stejně jako mnohde jinde ve Středozemí, ohromně drahé a nedostupné. Najít místo pro hotel není jen tak. A tak koupě starého zchátralého hotelu a jeho zbourání bylo jasnou volbou majitele. Architektonický návrh i projekt pak dostal Jean-François Bodin. Ten vytvořil hotel Casadelmar o 34 pokojích a třech apartmánech v pětihvězdičkovém luxusu. Jenže z dálky byste ani neřekli, že zde něco tak velkého stojí. Celý komplex totiž jakoby zarůstá do přírody. Je totiž kompletně obložený dřevem a zasazený do nádherných terasovitých zahrad.

Hlavním pilířem celého hotelu je velké lobby s terasou. Okna jsou otočná podél svislé osy a umožňují volný průchod mezi interiérem a exteriérem. Všude uvnitř hotelu najdeme dřevo a místní kámen, které tvoří jednotící linku. Ale tou nejvýznamnější je světlo a výhled. Slunce svítící do zálivu, které prostupuje do pokojů, úžasný nekonečný bazén nebo středomořské vybavení hotelu utápějící se v paprscích.

Zahrady kolem hotelu jsou plné toskánských cypřišů, japonských borovic, olivovníků, pomerančovníků, korsických myrt a oleandrů.

Související články