Dnes v centru Austinu, okres Seaholm, stojí stará elektrárna. Její pozice je neudržitelná. Starý brownfield na břehu jezera Lady Bird Lake postupně zarůstá moderními obchodními a pracovními centry. Velké mrakodrapy ale za chvíli dostanou sourozence. Vyroste tu osmapadesátipodlažní obytná budova The Independent.

Půjde o projekt, který bude z drtivé většiny určen k bydlení. Místa, která k bydlení nebudou, se budou i tak dotýkat nějak zlepšení života místních lidí. Bude tu obchod, školka, dětské hřiště… V nabídce už od příštího týdne bude 90 procent z 370 bytů, jejichž cena se vyšplhá až na 3 000 000 dolarů.

Na rozdíl od českých developerů, kteří jako první staví obchoďáky a pak kolem pár bytů, jde firma Austin American-Statesman na to jinak. Ohromná investice do obytného mrakodrapu má být silně zisková. Spojení s dalšími domy v okolí pak zvýší dostupnost domu a jeho atraktivitu. Již výše zmíněné sousední plochy brownfieldu pak budou zpracovány do nových obchodních ploch, opět spojených s tímto domem. To výrazně zvýší cenu obchodních ploch, a tedy i ziskovost celého finančního plánu.