Ohromné ruské kolo má být 192 metrů vysoké. Ponese 36 gondol, do kterých se vejde 40 lidí. Na jednu otočku tak nové kolo (oficiální název je New York Wheel) obslouží 1440 lidí. Jedno kolo pak potrvá 38 minut.

Každá gondola pak bude mít vlastní elektronickou klimatizaci, která bude kontrolovat i směr pohybu větru a slunce. V gondolách se budou moct pořádat klidně i party. Investoři počítají s přenosnými bary, které se jednoduše nasunou do gondol, a občerstvení tak bude možné podávat po celou dobu jízdy.

Investoři mají vypočítáno, že obří investice (jen LED diody na osvětlení stojí 7 milionů dolarů) se jim velmi brzdy vrátí. Kolo, které má být spuštěno v roce 2017, by mělo za první rok provozu získat ze vstupného (vstupné bude stát 35 dolarů, což je ještě o 3 dolary víc než na Empire State Building) 96 milionů dolarů, 10 milionů dolarů od sponzorů a 8,7 milionů dolarů z obchodů se suvenýry. Postupně by se měly příjmy zvyšovat. V roce 2021 by měly být tržby už přes 166 milionů dolarů.

Pokud plánujete, že někdy v budoucnu vyrazíte do Ameriky a New Yorku, můžete se tam zastavit. Otevřeno mít asi budou. Otevírací doba bude od 10. do 24. hodiny, sedm dní v týdnu, 365 dní v roce.