Alfredo Häberli pochází z Argentiny, ale vyrůstal především ve Švýcarsku, kam se v roce 1977, tedy když mu bylo třináct let, přestěhovala jeho rodina. V letech 1980 - 1984 studoval technické kreslení na vyšší odborné škole v Curychu, poté v letech 1986 - 1991 studoval průmyslový design a architekturu na Höhere Schule für Gestaltung také v Curychu. A tady na sebe poprvé upozornil, když získal zvláštní cenu za diplomní projekt. Ještě před ukončením vysoké školy odchází na praxi do newyorské pobočky Siemensu a pak pracuje pro německou vývojářskou firmu Roericht v oddělení nových produktů. Jeho prvním (byť společným) výstavním projektem byla v roce 1988 výstava v Museum für Gestaltung v Curychu; od toho roku zde také začal působit jako autor výstavních expozic a kurátor celé řady výstav a samostatných projektů.

Po skončení školy byl několik let na volné noze a spolupracoval s různými firmami. V roce 1991 získal stipendium od nadace švédské IKEA a společně s Martinem Huwilerem a Christophem Marchandem pracovali na projektu „Ecology in Draft Form“ (Ekologie v kreslené podobě). Po skončení vysoké školy pracoval pro celou řadu nábytkářských a designérských firem (jmenujme například Alias, Authentics, Edra, Eternit, Danese, Driade, Luceplan, Thonet, Wohnbedarf nebo Zanotta): někdy sám, jindy v týmu s Christophem Marchandem. V roce 1999 se žení a také se mu narodil syn Luc. Vlastní ateliér Alfredo Häberli Design Development Atelier založil v roce 2000.

Tak zní ve stručnosti životopis jednoho z talentovaných evropských designérů, který by ale byl jen suchým výčtem dat a seznamem firem, pro které pracoval, kdyby Alfredo Häberli nenavrhoval tak zajímavé věci, jako navrhuje.

Když skončil studia architektury, chtěl být podle vlastních slov především umělcem. Nakonec ale přeběhl do sféry designu a dnes navrhuje především nábytek a průmyslový design.

„Jsem šťastný, že mohu dělat to, co mě baví nejvíc: navrhovat věci, prostor, který nás obklopuje.“ Důležitou roli v jeho profesní kariéře sehrály výstavy a design expozic. „Moje první důležitá výstava byla v Muzeu designu v Curychu. Předtím jsem sice vystavoval nějaké kresby a návrhy v různých kavárnách a veřejných prostorech, ale první opravdová výstava byla až zde,“ říká Alfredo o začátcích v Curychu. Dnes často reprezentuje Švýcarsko na mezinárodní scéně, účastní se výstav a různých sympózií. „Můj strýc byl architekt a ve mně jeho profese vždy zanechávala hluboký dojem. I proto jsem se nejprve rozhodl studovat architekturu a pak teprve design,“ říká.

Když jeho syn Luc začal dělat první krůčky, navrhl mu vozítko lapidárně nazvané Pick Up, které nyní vyrábí švédská firma Offecct. Od té doby už uplynulo pár let a Alfredo Häberli přichází se stále novými nápady.