Jméno Jerryho Weintrauba v Česku není zrovna známé. Ovšem v USA to byl mediální muž první kategorie. Patřil k těm nejvlivnějším. Začínal filmem Nashville od Roberta Altmana, ale slávu mu vynesly jiné projekty – Karate Kid a pak trilogie filmů Dannyho parťáci. Zároveň byl promotérem a manažerem mnohých hudebních hvězd, jako je Frank Sinatra, Bob Dylan, John Denver, Elvis Presley nebo Neil Diamond.

Tento muž měl hodně peněz a oblibu v moderním designu. Jeho dům v Palm Desert v Kalifornii navrhl architekt Guy Dreier. Na podlahové ploše 850 m² najdeme všechno, co je zapotřebí pro mediálního magnáta – od luxusního bazénu, přes domácí hospodu (kopie slavného londýnského Claridge's Baru, který je zde ovšem nazván jako Ocean´s Bar), luxusní ložnice (celkem 6), saunu, kinosál, posilovnu až po mediální místnost, kde najdeme hned pět televizí. Ostatně televize jsou v každém pokoji, ale třeba i na terase.

Tektonický styl budovy je odlehčen ohromnými skly místo stěn. Ta jsou elektricky posuvná. Třeba ložnice majitele je vlastně přímo nad bazénem a automaticky se otevírá přímo do něj. Jde o bazén jak k relaxaci, tak i vyloženě k plavání, vždyť obepíná dům ze tří stran.

Pokud by se vám tato nemovitost zalíbila, je k dispozici za cenu 16 milionů dolarů, což je 384 milionů korun.

Foto: Bighorn Properties/Mark Davidson