Časopis DŮM&ZAHRADA vydává další speciál TOP DOMY, který každý rok prezentuje přední tuzemské stavební a projekční společnosti a představuje jejich projekty, které si nepochybně zaslouží pozornost laické i odborné veřejnosti.

Hodnotí se především architektonická kvalita, dispoziční řešení, konstrukční řešení, poměr ceny k nabízeným hodnotám a samozřejmě energetická náročnost představených domů – právě na ni se upírá zrak odborníků i laiků stále častěji.

Domy jsou stejně jako loni zařazeny do tří velikostních kategorií, které dobře prezentují statistické zastoupení na českém trhu.

K vyhlášení výsledků ankety TOP DOMY 2017 dojde v rámci těchto kategorií a také v šesti speciálních kategoriích. Rozhodovat budou dvě nezávislé poroty. První, odborná, je sestavena z lidí působících v oboru rodinný dům a ve stavebnictví obecně – projektantů, architektů a publicistů. Druhou porotu vytvoříte vy – hlasující veřejnost.

Výsledky v časopisu, hlasování na internetu

První kolo výběru kandidátů na titul TOP DŮM provede odborná porota v prosinci 2016. Výsledky prvního kola budou zveřejněny v časopisu DŮM&ZAHRADA 2/17 a na internetovém portálu www.dumazahrada.cz. Právě zde z tohoto předvýběru budete moci v každé kategorii vybírat svého favorita vy.

Odborná porota také vybere vítěze ve speciálních kategoriích:

  • TOM DŮM v pasivním energetickém standardu
  • Dostupný dům
  • Tradice českých stavenišť
  • Dřevostavba
  • Bungalov
  • Luxusní dům

Všichni vítězové budou slavnostně vyhlášeni v březnu roku 2017 a my je představíme v časopisu DŮM&ZAHRADA 4/17 a na webu www.dumazahrada.cz.