Mafiánský boss Capone koupil tuto nemovitost v Palm Islands v roce 1928 a zaplatil za ni v hotovosti 40 000 dolarů. Dalších 200 000 dolarů investoval do zlepšení zabezpečení tím, že nechal nainstalovat cosi jako vrátnou bránu, vysokou zeď, a kolem ní skvělé osvětlení.

Dům, který byl postaven v roce 1922, se stal hlavním sídlem pro Capona a jeho bandu. Bylo to místo, kde se praly špinavé peníze, kam se stěhovaly zisky z krádeží a různých podvodů, centrum prostituce i hazardu v Chicagu.

V tomto domě také Capone naplánoval neslavný masakr na svátek svatého Valentýna. Sedm gangsterů z konkurenční mafie zde bylo zavražděno útočníky oblečenými do policejních uniforem.

Dům, v němž proběhla v roce 2015 rozsáhlá rekonstrukce, si zachoval spoustu původních rysů, včetně bazénu o rozměrech 30 x 60 metrů, kterým se Capone chlubil, neboť to byl v té době největší privátní bazén v Miami.

Nemovitost o rozloze 300 čtverečních metrů zahrnuje hlavní vilu se čtyřmi ložnicemi a čtyřmi koupelnami a pak menší dvoupatrový domek postavený přímo u bazénu. Dále je na pozemku malý domek, který Al Capone využíval pro strážní službu. Hlavní budova se může pochlubit mnoha původními prvky včetně černo-zlatého pokoje ve stylu secese, stropních svítidel z roku 1920 či původního rohového krbu v obývacím pokoji.

Al Capone byl poslán do vězení v roce 1931 kvůli daňovým únikům. Z původního jedenáctiletého trestu si však odseděl pouze šest a půl roku, z toho většinou v Alcatrazu.

Propuštěn na svobodu byl v roce 1939 a nakonec se vrátil do svého sídla v Palm Islands. Zde zemřel 25. ledna 1947 ve věku 48 let na mozkovou mrtvici. Jeho vdova Mae nakonec nemovitost prodala v roce 1952.